parkinnn

Yaşam

Deniz sezonu açıldı

Kocaeli, dünyada en özel coğrafyada kurulmuş kentlerden biri. Dün ilimizin hem Marmara, hem Karadeniz kıyılarında plajlar dolmuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı plajlara, insanlar sabah erken saatlerden itibaren adeta ak

16 Haziran 2014 Saat: 10:12
Deniz sezonu açıldı
Deniz sezonu açıldı

Okullar tatile çıktı. Havalar ısındı. Dün itibariyle ilimizde de deniz sezonu fiilen açılmış oldu.

PLAJLAR DOLDU

Kocaeli, dünyada en özel coğrafyada kurulmuş kentlerden biri. Dün ilimizin hem Marmara, hem Karadeniz kıyılarında plajlar dolmuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı plajlara, insanlar sabah erken saatlerden itibaren adeta akın ettiler.

Önümüzdeki hafta sonları deniz suyunun temiz olduğu plaj bölgelerinde güneşlenmek için uzanacak yer bulmak bile mesele olacak.

DENİZ SUYU 20-21 DERECE

Dün bölgemizde hava sıcaklığı, 30 derecenin üzerindeydi. Deniz suyu da hem Marmara’da, hem Karadeniz’de 20-21 derece civarında. Deniz suyu halen serin olmasına karşın, bir süre güneşte kalıp kendilerini suya atanlar gayet mutluydu.

KARAMÜRSEL ÇOK TEMİZ

İlimizin Karadeniz kıyılarında deniz suyu kalitesi açısından zaten bir sıkıntı yok. Bu arada Karamürsel Plajı önünde de deniz gayet temiz ve yüzülmesinde bir sakınca bulunmuyor. Dün Derince, Değirmendere, Ereğli, Darıca sahillerinde de pek çok kişi kendisini denize attı.

KURTARMA TİMLERİ

Hem Karadeniz sahillerindeki plajlarda, hem Karamürsel plajında Büyükşehir Belediye ekipleri ve AKUT gönüllülerinden oluşan kurtarma ekipleri de işbaşı yaptılar. Dün Karadeniz de sakindi. Deniz sezonunun ilk hafta sonunda herhangi bir acı olay yaşanmadı.

ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Önümüzde çok sıcak günler olacak. Özellikle hafta sonlarında ilimizin Mavi Bayrak sahibi plajlarına insanların günü birlik ulaşımı için Büyükşehir’in gereken önlemleri alması isteniyor. İlimizde yaşayan pek çok insanın lüks tatil bölgelerine gitme şansı yok. Bu yaz Karamürsel ve Kandıra kıyıları dolup taşacak ve insanların en kolay, en ucuz şekilde ulaşmasını sağlamak gerekiyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑