parkinnn

Yaşam

Derbent’ten Kartal’a İstanbul Seferleri Başladı

Büyükşehir Belediyesi’nin Derbent-Tuzla seferi otobüs güzergâhı Kartal’a kadar uzatıldı.

5 Şubat 2014 Saat: 09:59
Derbent’ten Kartal’a İstanbul Seferleri Başladı
Derbent’ten Kartal’a İstanbul Seferleri Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 31 Ocak 2012 tarihinde demiryolundaki Yüksek Hızlı Tren çalışmaları nedeniyle tren seferlerinin durmasından dolayı İstanbul’a otobüs seferleri düzenlemeye başlamıştı. Derbent’ten başlayan seferler İstanbul Tuzla’da sona eriyordu. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların mağdur olmamaları için seferleri İstanbul’un farklı yerlerine ulaşımı sağlayan en yakın metro istasyonunun bulunduğu Kartal’a kadar uzattı.

 

DERBENT’TEN 05.30’DA HAREKET

Otobüsler karşılıklı olarak Derbent’ten 05.30’da Kartal’dan ise 06.30’da hareket ediyor. Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi kapsamında yapılan çalışmalar nedeniyle duran tren seferlerine alternatif olarak 200 numaralı otobüsle Derbent’ten Kartal’a kadar ekspres sefer düzenleniyor. Otobüs, Derbent’ten akşam son olarak 22.00’de, Kartal’dan da 00.30’da hareket ediyor.

 

GÜZERGÂH VE DURAKLAR

Derbent’ten kalkan otobüsler şu duraklarda duruyor: Köseköy Işıklar İstasyon, Kandıra Sapağı, Vilayet, Halkevi, Kuruçeşme, Derince Geçit, 95 Evler Kavşağı, Yarımca (Körfez Belediyesi Altı), Hereke, Tavşancıl, Dilovası, Gebze Mobil, Eskihisar Sapağı, Tuzla İstasyon ve İçmeler İstasyon. Seferler hakkında ayrıntılı bilgili www.kocaeli.bel.tr adresinde yer alıyor.

 

KENT KART ZORUNLU

Bu hattı kullanacak vatandaşların Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırlarında geçerli Elektronik Ücret Toplama Sistemi olan Kentkart’a sahip olmaları gerekiyor. Bunun dışında paranın geçerli olmadığı araçta bilet satışı da yapılmıyor. Daha önce kendi kartları ile trenleri kullanan engelli, öğrenci gibi ücretsiz ya da indirimli kart kullanan yolcuların bu indirimden veya ücretsiz seyahat imkânından faydalanmak için Büyükşehir Gebze Hizmet Binası’na ya da Kocaeli Fuarı içerisindeki Seyahat Kartları Birimi’ne müracaat etmeleri gerekiyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑