parkinnn

Ekonomi

Derince Limanı’nda şehrin dinamikleri de olmalıdır

Kocaeli Ticaret Odası’nın Bülent Karagöz başkanlığındaki Nisan ayı Meclis toplantısı yapıldı.

30 Nisan 2014 Saat: 13:35
Derince Limanı’nda şehrin dinamikleri de olmalıdır
Derince Limanı’nda şehrin dinamikleri de olmalıdır

KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, 40 kişilik heyetle ticari görüşmeler yaptıkları Budepeşte(Macaristan) gezisi hakkında bilgi verdi. Sağlık Turizmi için ortak programlar için çalışmalar yapıldığını anlatan Özdağ, “Macaristan’da turizm yatırımı yapılabilir. Butik Oteller için görüşmeler devam ediyor. Yakında Bulgaristan ardından Afrika, Yunanistan, Sırbistan, gidiş iş bağlantıları yapıp şehrimizi tanıtmak istiyoruz” dedi.

ÖNEMLİ FUARLAR

Kartepe’de ekonomi zirvesinin ilkinin hafta sonunda yapılacağını, önce ulusal daha sonra uluslararası organizasyon yapılacağını açıklayan Özdağ, KOTO Akademiyle ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını, en çok ilgi görenin girişimcilik olduğunu belirtti, odanın meslek komitelerinin yaptıkları faaliyetleri hakkında bilgi verdi.  Özdağ, Santek 2014 Fuarı, Evililik Hazırlıkları Fuarı(Önümüzdeki yıl bahar aylarında), Alışveriş Festivali ve Otomotiv Fuarı hazırlıklarının devam ettiğini, üyelerin bu organizasyonlar yer almasını istedi. “Şehrimize canlılık kazandıracak; pişmaniye, Kandıra festivalinin içinde yer aldığı, çarşı esnafına ve şehrimize katkı sağlayacak 15 gün sürecek bir organizasyon düşünüyoruz.” dedi.

ŞEHRİN DİNAMİKLERİ OLMALIDIR

Türkiye ve Kocaeli ekonomiyle ilgili düşüncelerini açıklayan Özdağ, Derince Limanı’nın ihracatta büyük önemi olduğunu söyledi, Özdağ, şöyle konuştu: “Lojistiğin önemi artık tartışılmaz, ama mutlaka bu sorunun çözülmesi lazım. Eğer tedbir alınmazsa, 2018 yılında Kocaeli trafiği İstanbul trafiğine aratmayacak. Aynı zamanda hava kirliliği ve yolların tıkanmasına neden olacaktır. Limanların demiryolları ve otoyollara bağlantılarının yapılması gerekiyor. Özel tren işletmeciliği teşvik edici çalışmalar yapılmalıdır. Kısa mesafe deniz taşımacılığı, yeni limanlar yerine mevcut limanların şartları iyileştirilerek teknolojik altyapı ile donatılması gerekiyor. Olmazsa olmaz iki lojistik köy kurulmalıdır. Aksi halde sıkıntıların yaşanması kaçınılmazdır. Derince Limanı için süre uzatılmalı, altyapı ihalenin içinde olmalıdır. Şehrin dinamikleri de yer almalıdır.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑