parkinnn

Asayiş

DERSANE ÖĞRETMENLERİ İFADE VERDİ

Fem Dershanesi Körfez ilçe şubesi Müdürü Osman Aykan ve 6 öğretmen, derslerde AKP hakkında olumsuz propaganda yaptıkları ve dolayısıyla Seçim Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle polise 4 saat boyunda ifade verdi.

18 Mart 2014 Saat: 14:05
DERSANE ÖĞRETMENLERİ İFADE VERDİ
DERSANE ÖĞRETMENLERİ İFADE VERDİ
Fem Dershanesi Körfez ilçe şubesi Müdürü Osman Aykan ve 6 öğretmen, derslerde AKP hakkında olumsuz propaganda yaptıkları ve dolayısıyla Seçim Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle polise 4 saat boyunda ifade verdi.

Alınan bilgi ve iddialara göre; Fem Dershanesi Körfez ilçe şubesi Müdürü Osman Aykan ve öğretmenleri gece saatlerinde, Seçim Kanunu’na Muhalefet ettikleri gerekçesiyle İl Asayiş Şube Müdürlüğü’ne çağrıldı. İktidar partisi AKP hakkında derslerde olumsuz propaganda yaptıkları iddiasıyla dört saat boyunca poliste ifade veren dershane müdürü Osman Aykan, dershanelerinde böyle bir şeyin söz konusu olamayacağını söyledi. 


GERÇEK DIŞI İDDİALAR
Körfez FEM Dershanesi’nin avukatı Hüseyin Bacacı, öğretmenlerin ifadesi sonrası yaptığı açıklamada, 14 Mart Cuma günü, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönlendirdiği müfettişlerinin Fem Dershanesi Körfez şubesinde bir kısım öğrencilerin ifadesini aldığını hatırlattı. Bacacı, bu ifadelerde 4 öğrencinin Seçim Kanunu'na muhalefet iddiasıyla şikayette bulunduğunu belirterek,“Herhangi bir ispat vasıtasından yoksun, somut delille temellendirilemeyecek iddialarla ilgili yasal haklarımızı kullanacağız” dedi. Konuşmasına devam eden Bacacı, “İspat vasıtasından yoksun ve iftira mahiyetinde, somut delille temellendirilemeyecek iddialarla, öğretmenlerimizin siyasi propaganda yaptıkları, iktidar partisi hakkında olumsuz beyanda bulundukları şeklinde yalan ve iftiradan ibaret beyanlarda bulunmuşlar. Bu kapsamda 6 öğretmenimiz ifade verdi” dedi. 


PSİKOLOJİK OLARAK ETKİLENİYORUZ
FEM Dershanesi Körfez Şubesi Müdürü Osman Aykan da yaptığı açıklamada, Şikayetçi olan öğrenciler disiplin açısından bir takım problemli ve dershane içinde bir takım disiplinsiz davranışlardan ötürü görüştüğümüz öğrenciler. Bu öğrenciler bu şekilde bir takım iddialarla öğretmenlerini karalamaya çalışmışlar. Dershanede hiç olmayan, bir takım devlet büyüklerine uygun olmayan bir takım şeylerin söylendiği iddiaları var. Biz özellikle öğrencilerin dersleriyle ilgili meşgul olmak istiyoruz. Öğretmenlerimizin dersleri var, sınavları var. Bu noktada meşgul olmak istiyoruz. Bu da ister istemez bizi farklı bir şekilde meşgul ediyor. Psikolojik olarak da etkileniyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑