parkinnn

Kültür

Dessat üyesi Kocaelili gazeteciye 3 uluslar arası ödül

GÖLGE- Değirmendere Sualtı Topluluğu (DESSAT) sporcusu olan, Dünya Gazetesi Kocaeli temsilcisi Mehtap Akbaş Çiftçi, Uluslar arası Sualtı Doğa Fotoğraf yarışmasında 3 ödüle birden layık görüldü.  Sualtındaki doğal ve kültürel de

25 Mayıs 2014 Saat: 12:37
Dessat üyesi Kocaelili gazeteciye 3 uluslar arası ödül
Dessat üyesi Kocaelili gazeteciye 3 uluslar arası ödül

GÖLGE- Değirmendere Sualtı Topluluğu (DESSAT) sporcusu olan, Dünya Gazetesi Kocaeli temsilcisi Mehtap Akbaş Çiftçi, Uluslar arası Sualtı Doğa Fotoğraf yarışmasında 3 ödüle birden layık görüldü.

 Sualtındaki doğal ve kültürel değerlerin tanıtımı amacıyla bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Kemer Uluslararası Sualtı Film Festivali sona erdi. Yerli yabancı çok sayıda sualtı fotoğrafçısının katıldığı safari şeklindeki yarışmada, Dünya Gazetesi Kocaeli Temsilcisi ve Değirmendere Sualtı Topluluğu (DESSAT) sporcusu Mehtap Akbaş Çiftci, 3 ödüle birden layık görüldü. Mehtap Akbaş Çiftci, Nurdoğan Özkaya Sualtı Doğa Fotoğraf yarışmasında 'Vatoz' fotoğrafıyla birinci olurken, arkeoloji ve doğa alanında çektiği videolarla da ödüllendirildi.

Dereceye girenlere ödülleri Göynük'teki Ulusoy Kemer Holiday Club'da düzenlenen törenle verildi. 3 ödülü Kocaeli'ye kazandırmanın gururunu yaşadığını ifade eden Mehtap Akbaş Çiftci, geleneksel hale gelen organizasyonun Türkiye'nin bu alandaki tanıtımına önemli katkılar sağladığını söyledi. Canlı yaşamı, batıkları, amforalarıyla Kemer'in dalış tutkunları için keyifli bir nokta olduğuna dikkat çeken Çiftci, “Denizlerimiz her geçen gün biraz daha fakirleşse de yapılabilecek hala çok şey var. Bu tarz organizasyonların bu alandaki farkındalığımızı daha da artıracağına inanıyorum” dedi. Dalışlarını ağırlıklı olarak Değirmendere'de gerçekleştirdiğini de söyleyen Çiftci, sözkonusu bölgenin sportif dalışın cazibe merkezlerinden biri haline geldiğini de sözlerine ekledi.

Master fotoğraf  kategorisinde ödül alanların isimleri ise şöyle;

Jale İnan Sualtı Arkeolojisi Fotoğraf Yarışması; Sergun Aydan, Mehmet Öztabak, Adnan Büyük.

Nurdoğan Özkaya Sualtı Doğa Fotoğrafları Yarışması Mehtap Akbaş Çiftçi, Mehmet Öztabak, Seraceddin Gökçen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑