parkinnn

Yaşam

DİKKAT KAR GELİYOR

Meteoroloji mühendisi Barış Özgün, yarından itibaren yüksek basıncın etkisini azaltacağını ve alçak basınçla birlikte yağışların başlayacağını dile getirdi.    ALÇAK BASINÇ MERKEZİ VE YAĞIŞ GELİYOR   Ülkemiz bir yük

20 Ocak 2014 Saat: 18:10
DİKKAT KAR GELİYOR
DİKKAT KAR GELİYOR
Meteoroloji mühendisi Barış Özgün, yarından itibaren yüksek basıncın etkisini azaltacağını ve alçak basınçla birlikte yağışların başlayacağını dile getirdi. 
 
ALÇAK BASINÇ MERKEZİ VE YAĞIŞ GELİYOR
 
Ülkemiz bir yüksek basınç merkezinin etkisi altındaydı ve bu basınç yağışların ülkemize doğru gelmesine engel oldu. yağışlar Avrupa boyunca kuzeye doğru çekildi, bizim yağışsız geçirdiğimiz dönem içinde Avrupa’da kuvvetli yağışlar gördük. Ancak şu an itibariyle bu yüksek basınç yavaş yavaş etkisini kaybetmeye başladı. Alçak basınç merkezi ve yağışlı sistemin ülkemize girmesi için kapıyı aralamış oldu. 
 
YAĞIŞ OLACAK AMA HAVA SICAK KALACAK
 
Yağışlı sistem, Salı gününden itibaren etkili olmaya başlayacak. Marmara’nın batısı, Ege’nin kıyı kesimleri, batı Akdeniz kıyıları ve doğu Akdeniz’de göreceğimiz yağışların, Edirne ÇanakkaleBalıkesir Edremit çevresinde yer yer kuvvetli yağışlara sebep olmasını bekliyoruz. Yağışlı sistem hafta boyunca etkili olacak ama hava sıcaklıkları mevsim normallerin üzerinde olması nedeniyle yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Hafta sonuna doğru ve hafta sonu sıcaklık düşüşleri göreceğiz. Bu düşüşlerle birlikte yağış rejimi değişerek özellikle iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışları görülecek. Doğu Anadolu bölgesinde don ve buzlanma uyarısı yapıyoruz ama iç kesimlerde ve batı kesimlerde buzlanma yok. 
 
27 OCAK’TAN SONRA KAR
 
İstanbul’da hafta boyunca yağmur ve sağanak yağış bekliyoruz. Önümüzdeki hafta başından itibaren yağış rüzgarın kuzeye dönerek soğumasıyla beraber yağış biraz değişecek. 27 Ocak’tan sonra şehir merkezinde de karla karışık yağmur ve kar yağışları görülecek. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑