parkinnn

Eğitim

Dilovası’nda Öğretmenlere Özel Kutlama

Dilovasındaki eğitim kurumlarında görev yapan eğitimciler, Belediye Başkanı Ali Toltar’ın 24 Kasım Öğretmenler Gününde verdiği yemekte bir araya gelerek kendilerine özel olan günü yaşadılar. İlçedeki öğretmenlerden oluşan Milli

25 Kasım 2015 Saat: 14:32
Dilovası’nda Öğretmenlere Özel Kutlama
Dilovası’nda Öğretmenlere Özel Kutlama

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın ev sahipliği yaptığı özel proğrama İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, Gençlik Spor Müdürü Murat Babaoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve ilçede görev yapan öğretmenlerin tamamına yakını eşleriyle birlikte katıldı.

 

Milli Eğitim Müdürü Murat Balay Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın ev sahipliğinde  gerçekleştirilen proğrama katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek “Belediye Başkanımız, abimiz Ali Toltar, düzenlediği proğramla  biz eğitimciler onura etmiştir. Eğitime verdiği katkılardan ve bizlere olan destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra bir teşekkür konuşması yapan Belediye Başkanı Ali Toltar şöyle dedi “Bugün burada 24 Kasım Öğretmenler Günü için siz değerli eğitimcilerimizle toplanmış bulunmaktayız. Elbette ki öğretmenin değeri böylesine kısa bir zaman diliminde anlatılması olanaksızdır.

Ancak insanlık tarihinin en anlamlı, en zor ve en onurlu olan öğretmenlik mesleği ve bu mesleğin fedakâr fertleri olan siz öğretmenlerimiz hakkında kısa da olsa bir şeyler söylemeye gayret edeceğim.

Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve kutsal bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, siz değerli öğretmenlerimiz de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna gelecek için gençlik için ülkemiz ve insanlık için feda etmektesiniz.

Eğitimdeki asıl amaçla; topluma faydalı, kültürlü, faziletli, hayırlı fertler yetiştiriyorsunuz.

Yerel yöneticiler olarak bizlerde; İlçemizde her alanda olduğu gibi eğitimde de değişim ve dönüşümün, ilerleme ve gelişmenin sağlanması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

Hükümetimizin eğitime verdiği önemle; kendiside bir eğitimci olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık Beyin özel gayretleriyle; çalışmalarımız ve çabalarımız sonucunda, artık İlçemizde kadrolu öğretmen doluluk oranı yüzde yüze yakın oldu.

Dolayısı ile Dilovası’nda birçok alanda olduğu gibi eğitimde de kalitenin ivme kazandığını düşünüyorum.

Ayrıca Dilovası Belediyesi olarak; Okullarımızın akla gelebilecek fiziki koşullarının oluşturulmasını sağlıyoruz.

Çocuklarımızın daha güvenli, daha sağlıklı, daha kaliteli ve nitelikli koşullarda eğitim alabilmesi için İlçemizdeki tüm okullarımızın gerekli olan personel ihtiyacını, teknik donanım, araç-gereç ve ders materyallerinin tamamını karşılıyoruz.

Çünkü bir toplumun gelişmesi, büyümesi, ilerlemesi ve çağdaş medeni ülkeler seviyesine yükselmesinin yolu eğitimden geçmekte olduğunun bilincindeyiz. Eğitime yapılan her destek geleceğe, gençliğe, ülkeye ve insanımıza yapılan en büyük yatırımdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta hayatta olmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve şükranla anıyor. Siz değerli öğretmenlerimin bir gün değil her gün değerini biliyor. Hepinizi bu anlamlı günde saygı, sevgi, muhabbetle selamlıyor ve öğretmenler gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Proğramda daha sonra 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla ilçe genelinde düzenlenen voleybol ve masa tenisi dallarında şampiyon olan okullar için ödül töreni düzenlendi. Şampiyon olan Mehmet Zeki Obdan İlkokulu başta olmak üzere Marsahall Boya ve mesleki Teknik Lise ile İmamhatip Lisesi’ne ödülleri verildi. Ayrıca Krossda Türkiye 3. Olan Mübeccel Çolakoğlu Ortaokulu Öğrencisi İsmail Aydoğan’da özel ödül ile ödüllendirildi.

Dilovası Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, eğitime katkılarından ve her türlü teknik yardımlarından dolayı Belediye Başkanı Ali Toltar’a plaket verdi.

Gecenin geç vakitlerine kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlürlüğü Müzik Topluluğu, M.Zeki Obdan İlkokulu müzik öğretmeni Öğretmeni Demet Ağan Budak’ın assolistliğinde  müzik ziyafetinin sunularak büyük alkış aldı.

  Canlı müzik eşliğinde eğlenen öğretmenler Belediye Başkanı Ali Toltar ve ekibine de teşekkür ettiler. Tüm Öğretmenlere çıkışta Belediye Başkanı Ali Toltar tarafından  birer hediye paketi verildi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑