parkinnn

Yaşam

Dilovası sahilleri can çekişiyor

Dilovası kanamaya devam ediyor. Denetimsiz sanayinin kirlettiği havasından sonra şimdide sahilleri korkunç bir kirlilik altındadır. Dilovası kıyı kesimini tamamıyla limanlarların işgal etmesi ve Büyükşehir tarafında yeterince denetlenmeme

18 Nisan 2014 Saat: 16:25
Dilovası sahilleri can çekişiyor
Dilovası sahilleri can çekişiyor

Dilovası kanamaya devam ediyor. Denetimsiz sanayinin kirlettiği havasından sonra şimdide sahilleri korkunç bir kirlilik altındadır. Dilovası kıyı kesimini tamamıyla limanlarların işgal etmesi ve Büyükşehir tarafında yeterince denetlenmemesi deniz katliamına neden oluyor. Limanlara yanaşan gemilerin her türlü pisliğini denize bırakması ve limanların önlem almaması sonucu denizin yüzeyi tamamıyla yağla kaplanmış durumda.

KİRLİLİĞİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Dilovası kıyı şeridinde denizin orantısız kirletilmesi karşısındaki sessizlik sürüyor. Çevre dernekleri ve tüm STK’ların da sessiz kalması ilçe sakinlerinin tepkisine neden oluyor. Halk artık yerel yönetimin ve Büyükşehrin bu kirliliği görmesini istiyor.Dilovası’nın yaşadığı sanayiden kaynaklanan kirliliğin önüne geçilmesini istiyor.

ACİL ÖNLEM ALAR MI VERİLMELİ

Görüştüğümüz ilçe sakinleri ‘’denizimizi işgal ettiler, yeşil alanlarımızı işgal ettiler, yetersiz denetim nedeniyle yaşam alanlarımızı daraltarak, bizi buradan göç etmeye zorluyorlar’’ diyerek tepkilerini dile getirdiler. ‘’Artık yetkililer sessimizi duysunlar, çocuklarımızın geleceğinden endişeliyiz. Yapılan araştırmalarda kanser oranı dünya ortalamasının çok üstündedir. Acil önlem alarmı verilmeli ve yaşam alanlarımız sanayi kirliliğinden temizlenerek yeniden yaşanacak hale getirilmelidir’’ dediler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑