parkinnn

Yaşam

Dilovası'nda Parklar Artık Daha Güvenli

Dilovasında Parklar Artık Daha Güvenli GÖLGE- Dilovası Belediyesi  Park ve Bahçeler Müdürlüğü,  parklardaki oyun gruplarını yeniledi. Çocukların bedensel ve ruhsal gelişimi dikkate alınarak tasarlanan mekanlara konulan oyun grupları a

3 Eylül 2014 Saat: 14:38
Dilovası'nda Parklar Artık Daha Güvenli
Dilovası'nda Parklar Artık Daha Güvenli

Dilovası'nda Parklar Artık Daha Güvenli

GÖLGE- Dilovası Belediyesi  Park ve Bahçeler Müdürlüğü,  parklardaki oyun gruplarını yeniledi. Çocukların bedensel ve ruhsal gelişimi dikkate alınarak tasarlanan mekanlara konulan oyun grupları aynı zamanda çocuğun algısal ve bilişsel gelişimini de hızlandırıyor.

Yapılan çalışmalarda kapsamında, üç yeni oyun grubu beş oyun grubu tamamen yenilenerek on yedi oyun grubu ise eksikleri giderildi. Çocukların gelişimi, kalıtım ve çevre koşulları ile oluşmakta, aynı zamanda bu gelişimde mekan ve mekan donatı elemanlarının etkisi de büyük rol oynuyor. Çocukların bedensel ve ruhsal gelişiminin dikkate alınarak tasarlanan mekanların, çocuğun algısal ve bilişsel gelişimini hızlandırdığını ifade eden Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, bu bilinçle çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerini olumlu etkilediğini, bu açıdan parklara büyük önem verdiklerini söyledi.

Sözlerine devam eden Başkan Toltar, “Eski demir oyun grupları yerine polietilenden yapılmış, çocuklar için daha güvenli ve daha sağlıklı olan oyun grupları alanlarda yerini aldı. Ayrıca parklarda farklı tasarımlarıyla herkesin dikkatini çekecek olan oyun grupları da kuruldu. Dilovası Belediyesi’ne ait tüm parklardaki oyun grupları yeni ve özel tasarım oyun gruplarıyla yenilenmiş oldu.” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑