parkinnn

Güncel

Diyarbakır'da F-16 düştü

Diyarbakırda F-16 düştü Diyarbakırda F-16 savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü. Pilotun uçağın düşmesinden önce otomatik fırlatma sistemi kullanarak kurtulduğu öğrenildi. Kaza, bugün Saat 17.10 sıralarında meydana geldi.

2 Eylül 2014 Saat: 18:34
Diyarbakır'da F-16 düştü
Diyarbakır'da F-16 düştü

Diyarbakır'da F-16 düştü

Diyarbakır'da F-16 savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü. Pilotun uçağın düşmesinden önce otomatik fırlatma sistemi kullanarak kurtulduğu öğrenildi.

Kaza, bugün Saat 17.10 sıralarında meydana geldi. 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'na eğitimuçuşu için havalanan F-16D tipi savaş uçağı, inişe geçtiği sırada teknik bir arıza meydana geldi. Uçaktaki pilot fırlatma koltuğunu kullanarak kurtulurken, uçak piste çakıldı. Kazanın ardından olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 

UÇAĞIN MOTORU ALEV ALMIŞ
 
F-16 savaş uçağının motor kısmının alev aldığı belirtildi. Uçakta 1 pilotun bulunduğunu belirten yetkililer, eğitim uçuşundan dönen uçağın inişe geçtiği sırada pilotun motor kısmında alev görmesi üzerine durumu merkezine bildirip daha sonra fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk ettiğini söyledi. Yetkililer, pilotun terk ettiği uçağın bir elektrik direğine çarptıktan sonra pistin kenarına çakıldığını belirterek, uçakta patlama olmadığını açıkladı.
 
Pistte düşen uçağın enkazının kaldırılıp, uçuşlara kapatılan Diyarbakır Havalimanı’nın yeniden açılması için çalışmalar sürdürülüyor.
 
GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ: SAĞLIK DURUMU İYİ
 
8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı / Diyarbakır'da 182'nci Filoya ait bir F-16 uçağı 02 Eylül 2014 günü saat 17.17'de eğitim uçuşunu tamamlamayı müteakip Diyarbakır Askerî Havaalanına iniş için son yaklaşma esnasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle pist üzerine düşmüştür. Pilot paraşütle atlayarak sağ olarak kurtulmuştur. Pilotun sağlık durumu iyidir. Gerekli idari işlem başlatılmıştır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑