parkinnn

Eğitim

Diyarbakır'da patlama: 1 ölü!

Başbakan Davutoğlu, 64’üncü Hükümet döneminin ilk ’Yeni Turkiye Yolunda’ programında yeni anayasaya ilişkin önemli açıklamalarda bulunud.

28 Aralık 2015 Saat: 15:31
Diyarbakır'da patlama: 1 ölü!
Diyarbakır'da patlama: 1 ölü!

Hükümeti yoğun bir çalışma programının beklediğini vurgulayan Davutoğlu, "24 Kasım’da Sayın Cumhurbaşkanımızın onayının ardından açıkladığımız yeni Hükümetimiz, 30 Kasım’da güvenoyu alarak görevine başladı. Yoğun bir çalışma programı bizi bekliyor, büyük hedeflerimiz var. O çerçevede Hükümetimizin üç temel misyonu olacak. Bir; milletimizi temsil etmek, büyük bir onur. İki; milletimize hizmet etmek. Üç; ülkemizi geleceğe taşımak. Önümüzdeki 4 yıl boyunca bu doğrultuda milletimize söz verdiğimiz her konuda gerekli adımları atacağız. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu her alanda gerekli yapısal reformları gecikmeden gerçekleştireceğiz. Atacağımız adımların arasında en önemlilerinden birisi elbette yeni anayasa olacak. Türkiye darbe dönemi imalatı bir anayasayla yönetilmenin ayıbını daha fazla taşıyamaz.Bu Anayasa, milletimizin siyasi, ekonomik, kültürel can damarlarını kurutmaya ve kuşatmaya ahdetmiş bir zihniyetin eseri olarak ortaya çıktı. Türkiye’yi büyük bir tarihi mirasın taşıyıcısı, emanetçisi olarak göremeyenlerin müellifi olduğu bu Anayasa, bizim için, demokrasimiz için kocaman bir ayıptır" diye konuştu.
 
"VESAYETÇİ ANLAYIŞLARI TEDAVÜLDEN KALDIRMANIN YOLU YENİ ANAYASADIR"
 
Yeni Anayasa vurgusu yapan Davutoğlu, "Geçen 13 yılda Anayasanın pek çok hükmünü değiştirdik, ancak yine de köklü bir değişimle demokrasiye özünden bağlı, özgürlükçü, yenilikçi bir anayasa hazırlamayı daha fazla erteleyemeyiz. Millet iradesini hiçe sayan vesayetçi anlayışları tam manasıyla tedavülden kaldırmanın yolu yeni anayasadır. Yeni Meclisimiz bu tarihi görevi yerine getirmelidir. Bu konuda sadece Meclis’teki siyasi partilerle değil Meclis’te yer almayan partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve toplumun bütün kesimleriyle istişareyi esas alıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki en büyük grup sıfatıyla yine bu şerefli görevde öncü olacağız ve inşallah yeni anayasayı en geniş mutabakatla hayata geçireceğiz. Türkiye’yi insan hak ve özgürlüklerine bağlı, insan onurunu korumayı esas alan, gelişmiş demokrasisiyle örnek bir ülke haline getirmek için bütün gücümüzü seferber edeceğiz" dedi.

"DİYALOGA VE ELEŞTİRİYE DAİMA AÇIK OLACAĞIZ"
 
Hükümetin diyaloğa ve eleştiriye daima açık olacağını belirten Davutoğlu,"Siyasetimizin esası istisnasız bütün vatandaşlarımızın hukukunu korumak, savunmak ve geliştirmek olacaktır. Kimsenin hukukunu kimseye çiğnetmeyeceğiz. Güç ve kuvvetin değil hukuk ve adaletin belirleyici olduğu bir anlayışla ülkemizi yöneteceğiz. İnsanlarımıza bu inançla hizmet edeceğiz. Ayrımcılığın her türlüsünü reddedeceğiz. Diyaloga ve eleştiriye daima açık olacağız. Hükümet olarak bir kısmının ilk adımlarını attığımız birçok reform hazırlığımız var. Bütün bu reform çalışmalarına özellikle siyasi partilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, ilgili toplum kesimlerimizin, hatta ve hatta her birinizin katkılarını bekliyoruz"açıklamasında bulundu.
 
"İNANIYORUM Kİ BU GÖRÜŞMELERDEN TÜRKİYE İÇİN HAYIRLI NETİCELER ALACAĞIZ"
 
CHP ve MHP liderleriyle hükümetin gündemindeki konuları görüşmek üzere bir araya geleceğini hatırlatan Davutoğlu, konuşmasında şunları söyledi:
 
"Biz istiyoruz ki Türkiye’nin bütün meselelerini bütün taraflarla bir mutabakat içerisinde elbirliğiyle çözelim. Biz her türlü yapıcı eleştiriye, her türlü öneriye açığız. Her attığımız adımı diğer siyasi partilerle uzlaşma içinde atmak istiyoruz. Her aşamayı kamuoyumuzla paylaşarak çalışmalarımızı şeffaf biçimde yürütme kararlılığındayız. Bu çağrımız samimi bir çağrıdır, gereğini de yapıyoruz, yapacağız. Bunun bir ilk adımı olarak bu hafta başında başta yeni anayasa çalışmaları olmak üzere önümüzdeki dönemde yapacaklarımızı görüşmek üzere siyasi partilerden randevu talep ettik. 30 Aralık ve 4 Ocak’ta Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlarıyla biraraya geleceğiz. İnanıyorum ki bu görüşmelerden Türkiye için hayırlı neticeler alacağız."

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑