parkinnn

Eğitim

Doktor Ablalarını Hayranlıkla Dinlediler

Karamürsel Alp Bilgievi tarafından düzenlenen ortaöğretim öğrencilerine yönelik ilk Kariyer Günü etkinliğinde ‘’doktorluk’’ mesleği anlatıldı

27 Ocak 2014 Saat: 10:44
Doktor Ablalarını Hayranlıkla Dinlediler
Doktor Ablalarını Hayranlıkla Dinlediler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde 12 noktada hizmet veren okul sonrası eğitim projesi Bilgievleri, düzenledikleri destek eğitim programları ile çıtayı her geçen gün yükseltiyor. Ortaöğretim öğrencilerine yönelik Kariyer Günleri programlarını başlatan Bilgievleri’nde ilk meslek etkinliği doktorluk oldu. Bilgievleri’nin öğrencileri, kendilerine bilgi vermek için gelen doktor ablalarına merak ettikleri her şeyi sorarken, içlerinden bazıları da büyüyünce doktor olmak istediklerini söyledi.

 

MİNİKLERİN KARİYER GÜNÜ

Değişimin hızlı yaşandığı çağımızda, geride kalmamak ve öncü olabilmek için, sürekli yenilikleri takip etmek ve kişisel gelişim sağlamak bir gereklilik haline geldi. Bunun bilincinde olan Karamürsel Alp Bilgievi’nin idarecileri, daha çok lise öğrencileri için düzenlenen Kariyer Günleri organizasyonunu, Bilgievleri’ne kayıtlı ortaöğretim öğrencileri için uygulamaya koydu.

 

HAYRANLIKLA DİNLEDİLER

Çocukların meslek seçimlerinde referans niteliği taşıyacak olan Kariyer Günü Etkinliği için seçilen ilk meslek ‘’doktorluk’’  oldu. Doktorluk mesleğini tanıtmak üzere Karamürsel Toplum Sağlığı Merkezi doktorlarından Dr. Ülkü Hacer Madenüs ve Dr. Ceren Ayça Gürbüzer çocuklarla söyleşi yaptı. Öğrencilerin kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini ve geleceklerine dair hedefler koyabilmelerini amaçlayan program, çocuklardan gelen ilginç sorular ile renklendi.

 

ÇOCUKLARIN UFKU AÇILDI

Doktorlar, bu mesleği seçmeye nasıl karar verdiklerini, mesleğin üstün ve zayıf yönlerini, başarılı olmak için nelere dikkat etmeleri gerektiğinden bahsederek çocukların ufkunu açtı. Karamürsel Alp Bilgievi’nde eğitim gören 8. sınıf öğrencileri ile gerçekleşen etkinlik, hem çocuklar hem de veliler tarafından ilgi ve memnuniyetle karşılandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑