parkinnn

Güncel

Döneminde Kocaeli'nin en etkilisiydi

Çeşmede bulunduğu yazlığında bugün hayata gözlerini yuman Gebze eski Belediye Başkanı Bülent Atasayan, perşembe günü doğum yeri olan Gebzede toprağa verilecek.Gebze ve Kocaelinin etkin isimlerinden, siyasetin duayeni Bülent Atasayan,

23 Haziran 2020 Saat: 17:20
Döneminde Kocaelinin en etkilisiydi
Döneminde Kocaeli'nin en etkilisiydi

Çeşme'de bulunduğu yazlığında bugün hayata gözlerini yuman Gebze eski Belediye Başkanı Bülent Atasayan, perşembe günü doğum yeri olan Gebze'de toprağa verilecek.
Gebze ve Kocaeli'nin etkin isimlerinden, siyasetin duayeni Bülent Atasayan, kalp krizi sonucu bugün yaşamını yitirdi. Gebze'nin gelişmesine ve şehirleşmesine büyük katkıları olan Atasayan'ın ani vefatı sevenlerini yasa boğarken , merhumun naaşının perşembe günü öğlen namazıyla birlikte Çoban Mustafapaşa Camii'nden kaldırılacağı ve Gebze mezarlığında aile kabristanına def edileceği öğrenildi.


ÇOK ETKİN BİR İSİMDİ


1984-1987 yılları arasında SODEP'in adayı olarak Gebze Belediye Başkanı seçilen Atasayan, özellikle Kocaeli siyasetine yön veren isim olarak tanınıyordu. Aktif siyasi yaşamı içinde ANAP'a transfer olmasıyla çok tartışılan Atasayan , SODEP'ten ANAP'a geçtikten sonra üç dönem Kocaeli milletvekilliği yaptı. Atasayan, Mesut Yılmaz'ın genel başkan olduğu ANAP'ta yaklaşık yedi yıl yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini sürdürdü.


GEBZESPOR'U ŞAHLANDIRDI


1980'li yıllarda diş hekimi Şendoğan Tezyüksel'den sonra Gebzespor başkanlığını yapan Bülent Atasayan, o yıllar mormenekşelerin iki sezon üstüste şampiyon olmasına sağladı. Matbaacılık ve otel işletmeciliği de yapan Bülent Atasyan, Gebze'nin kapılarını turizme açması yönünd ede pek çok proje geliştirmişti. İşsziliğin önlenmesi içinde büyük mücadele veren Atasayan işçi dostu olarak seviliyordu.


ATATÜRK HEYKELİ DİKTİ


Gebze'nin kentlşmesinde büyük katkısı bulunan Bülent Atasayan, 1986 yılında Gebze Cumhuriyet Meydanı'na Atatürk heykeli diktirerek şehre ayrı bir hava kazandırdı. Atatürk, Cumhuriyet ve Gebze sevdalısı olarak tanınan Atasayan biri kız iki çocuk babasıydı.
Gölge Medya olarak merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır ve baş sağlığı diliyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑