parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Bünyamin Çİftçi'yi dinlerken...

23 Ekim 2023 Saat: 20:22

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi'yi hiç bu kadar neşeli görmemiştim. Üstelik bir siyasetçinin, hele de görevde 4.5 yılı geride bırakan bir Şehremin bu denli özgüveni yüksek, keyifli ve mağrur oluşuna da pek ender rastlamıştım.
Bugün izlediğim, dinlediğim , anekdotlar tuttuğum Başkan Çiftçi'nin her satırında adeta gizli şifreler vardı . Belki de o yüzden bu denli keyifliydi. Bu konulara aşağıda değineceğim.
Ama önce bugüne gelelim.
Görevde 4.5 yılı deviren Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi'nin bilgilendirme toplantısına katılmak üzere, Genel Koordinatörümüz Gül Akdemir ile birlikte, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'ne girdiğimizde , havaya yayılan sıcak ev sahipliği içeride ve ilerleyen dakikalarda güzel şeylerin olacağının habercisiydi sanki.
Başkan Yardımcılar Kenan Tuzcu, Sadettin Arıkboğa, Özel Kalem Müdürü Aydın Turan ve basın bürosu çalışanları gelen her bir misafirle tek tek ilgilenerek karşıladılar. Salon ise tıkabasa doluydu. Ayakta kalanları da dikkate alırsanız, müthiş bir yoğunluk vardı. Merak ettiğim konu ; Çiftçi ne anlatacak değildi. Zira bugün piyasaya çıkan Gölge Dergi'miz için geçtiğimiz hafta geniş bir söyleşi yapmış, dergimizde kapak konusu olarak işlemiştik. Aslında orada anlattıkları veya anlatacakları dergimizin sayısında aşağı yukarı yer almıştı. Güzel bir tesadüf oldu ki, dergimizin yayınlandığı gün ile Çiftçi'nin toplantısı aynı gün örtüşmüş oldu.
Asıl merakım; toplantıya kimlerin katılacağıydı.
Çünkü katılımcıların kimlikleri yaklaşan yerel seçimler nedeniyle önemliydi. Çiftçi'ye verilen değeri ve ehemniyeti gösterecekti. Us'mda bunları geçirirken toplantıya iştirak edenleri görünce kanaatim odur ki, Çiftçi'nin çok neşeli olmasının bir sebebi de buydu.
Açayım...
AK Parti'nin Kocaeli'deki patronları diyebileceğimiz kanaat önderleri , teşkilatın sözü dinlenir isimleri oradaydı. AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman ve Veysel Tipioğlu'ndan bahsediyorum.
Yani; Bünyamin Çiftçi görücüye çıkmış damat adayı, vekiler ise toy babası gibiydiler.
Gelelim bende kalan intibalara;
1- Proğram mükemmel hazırlanmıştı. ''Dolu Dolu 4.5 Yıl'' başlığıyla hazırlanan sunum, tam da ismiyle bütünleşen bir örnek oldu. Basın Yayın Müdürü Ali Yeşilyurt ve ekibi yine yeteneklerini konuşturmuş, görseli yormayan ama zaman zaman da duygulandıran bir sinevizyon ortaya çıkarmışlardı.
2- Başkan Çiftçi'nin araya espriler serpiştirdiği sunumu tam bir profesyönel siyasetçi, hatta ondan öte harika bir hatip edasındaydı. Her kullandığı kelimeyi özenle seçen, vermek istediği siyasi mesajları da aralara yerleştiren Çiftçi, 4.5 yılın kendisine kazandırdığı performansı mikrofanda alabildiğince yansıtma başarısını gösterdi.
Peki bu sunumdan neler çıkabilir. Ben halen işin siyasi boyutundayım.
Malum , 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere yönelik aday belirleme tarihi 21 Aralık. Görevde olan belediye başkanarının aslında iki ay gibi bir süreleri var. Ak koyun kara koyun bu sürede belli olacak. İşte Bünyamin Çiftçi'nin bir rahatlığı da buydu sanki. Her satıra sığdırdığı, sıkça vurguladığı ''Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Büyükşehir Başkanı Tahir Büyükakın'a teşekkür '' mesajları sanki , '' İşte eserlerim, ben buradayım, burada kalmak istiyorum.'' gibiydi. Misafir milletvekilleri de acaba benim anladıklarımı anladılar mı, bunu da ilerleyen günlerde göreceğiz.

Ama şunu da yazmam lazım; Toplantı sonrası Milletvekili Cemil Yaman'a sordum; Nasıl buldunuz toplantıyı ve Çiftçi'nin hizmetlerini?

Tek satır fakat çok net cevap verdi Yaman: Bütün belediye başkanlarımız fevkalade işler yapıyorlar. Çayırova'da ise Bünyamin Başkan güzel eserler kazandırdı. Kendisini tebrik ediyorum.
Hazır bu konuya değinmişken daha önce yazdığım bir hususu yineleyeyim. Geçtiğimiz günler çok net şöyle yazmıştım; Tabii bu kişisel düşüncem , önerim. Malum ülkemiz bir biri ardına iki büyük felaket yaşadı. Birincisi Pandemi. İkincisi de Kahramanmaraş merkezli çoklu deprem. Dolaysıyla bu iki etken görevde birinci dönemi içinde olan bütün belediye başkanlarını etkiledi. En azından seçim beyannamelerinde yer alan taahhütlerin sendelenmesine vesile oldu. Hemen çoğu başkan depremde o bölgelerde görevlendirildi. Belediye bütçeleri oraya harcandı. Pandemi de ise hizmetler istem dışı rafa kalktı.
Velhasıl , demem o ki; Görevde birinci döneminde olan tüm AK Parti'li belediye başkanlarına yeni bir şans verilmeli, ''amasız lakinsiz '' tekrar görevlendirilmelidirler.
Dönelim tekrar Bünyamin Çiftçi'ye...
Bugün bizim gibi yüzlerce insanın gördüğü ekran Çayırova'nın yüzünü, hizmetle bütünleşmesini yansıttı. Özellikle çocuklara, gençlere, spora ve kültüre epeyce yatırım yapıldığı ekrandaydı. Büyükşehir'in desteğiyle de Çayırova'da 4.5 yılda 3.5 milyarlık hizmet gerçekleştirmek , 171 eseri ilçeye kazandırmak görmezden gelinemeyecek rakamlardır.
Peki bu başarının sırrı nedir?
Onu da Bünyamin Başkan sahnede açıkladı: '' İşin sırrı Çayırova'yı sevince.''
Gelelim saadete; AK Parti genel merkezinin zaman zaman telefonla veya yüz yüze yaptırdığı anketlerden %68-70 oranında halk desteği bulan Bünyamin Çiftçi, '' Şehrimizi imar, inşa, ihya ediyoruz. Devam eden projelerimizi de tamamlamayı Allah nasip etsin '' derken, ikinci döneminin ayak seslerini hissettiriyor gibiydi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑