parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Corona Belası ve Belediyeler..!

16 Mart 2020 Saat: 12:52

Çin'in Wuhan kentinde başladıktan sonra küresel bir panik yaratan corona virüsünde kritik eşik aşılırken hükümetler ve yerel yönetimler peş peşe önlem almaya başladı. Dünya genelinde  olduğu gibi ülkemizde  de benzer önlemler alınıyor.  Hatta ülkemizde daha sağlıklı, bilinçli ve tutarlı önlemler alındığını görüyoruz.

Hakkını teslim etmeliyiz; merkezi hükümet , hemen her birimiyle  çok başarılı yol izliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üstün performans sergiliyor ve  oldukça dürüst, şeffaf. Alınan önlemler, ön görülen tedbirler , uygulanan yaptırımlar göz dolduruyor.

Sokağa baktığımızda Türk milletinin o asil espri yeteneğinin had safhada olduğunu görebiliyoruz.  Corana  ile dans eden bir nesil var. Elbette bu yaklaşım motivasyon ve moral açısından önemli.

15 Temmuz'da terlikle savaş uçağı kovalayan bizler, süpürgeyle Corono'yu kovalayacak  cesaretlere  sahibiz.

Lakin işin ciddiyetinin artık farkında olmamız gerekiyor.

Corona'nın girmediği ülke neredeyse kalmadı. Ölümle sonuçlanmayan vaka şimdilik sadece bizim ülkemizde. Allah göstemesin de, başladığında çorap söküğü gibi gerisinin geldiğini dış ülkelerden görebiliyoruz. O nedenle tedbir, önlem, bilinçli olmak her şeyin başı.

Dedik ya , merkezi hükümet işi sıkı tutuyor, tedbir üstüne tedbir alıyor.  Sağlık Bakanlığı'nın önerileri doğrultusunda tüm bakanlıklar görev alanları dahilinde genelgeler yayınlıyorlar. Tüm bunlar iyi şeyler.

Bizlere düşen ise  sağlığımız ve can güvenliğimiz için önerilere harfiyen uymak olmalı. Lakin bir de yerel yönetimlere düşen sorumluluklar var. Belediyelere.

Bir kaçörnek ve önerimi paylaşayım;

Şu aşamada belediyelere büyük sorumluluklar ve görevler düşüyor. Her bayramda koli koli erzak dağıtan, özel kalem bütçelerinden milyonlarca lira harcayan belediyeler, vatandaşlara ''önlem ve ihtiyaç amaçlı'' maske ve kolonya dağıtmalılar.  

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ilk başlatan olabilir.

 Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık o'nu takip edebilir. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir , Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi gerisini getirebilir. Ama asıl top Büyükşehir Başkanı Büyükakın'da.  Yapacakları tek şey ''alım kararı'' almak ve acil ihaleye çıkmak.

Ayrıca belediyeler sorumluluk ve yetki alanları içinde çeşitli yaptırımlara gidebilmeliler. Toplu taşıma araçlarından, toplu kullanım alanlarına pek çok konuda yetkilerini hayata geçirmeliler.

Zira her şeyi merkezden beklemek olmaz. Tıpkı her şeyi devletten beklemenin yanlış olduğu gibi.

Gün bugündür, gün kuru sıkı sallama günü değildir.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑