parkinnn

Güncel

Duygusal meclis

Büyükşehir Meclisi’nde Gebze İnönü Mahallesi’nde bir caddeye ‘’Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’’ adı verilmesi kararlaştırıldı

14 Ağustos 2015 Saat: 11:09
Duygusal meclis
Duygusal meclis

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ağustos ayı meclisi, duygusal anlara sahne oldu. Mecliste Gebze’de yeni oluşturulan 15 metrelik bir caddeye ‘’Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’’ isminin verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Başkan Karaosmanoğlu’nun isteği üzerine mecliste şehit binbaşının eşinin sözleri izlendi. Şehit binbaşının eşinin, ‘’Arslan’ıma şehit olmak yakışırdı. O ülkesi için şehit oldu’’ sözleri mecliste salonunda bulunan herkesi duygulandırdı.

 

AĞUSTOS MECLİSİNDE 131 GÜNDEM MADDESİ

Büyükşehir Meclisi, ağustos ay toplantısı Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda 131 gündem maddesiyle toplandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yönetiminde saat 15.00’te başlayan mecliste ilk olarak muhalefet partilerinden gelen soru önergeleri okundu. Gelen sorulara yanıt veren Başkan Karaosmanoğlu, Kandıra’da yapılması planlanan Sungurlu Barajı ile ilgili olarak Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, meclise bilgi verdi. Köken, 115-120 milyon m3 kapasitedeki barajın yapım kararının 2008’de alındığını, 2016’da yatırım planına alınacak barajın 2017’de başlayacak inşaatının 2020’de tamamlanacağını söyledi. Köken, baraj havzasında kalacak Teksen ve Akçaova köyü sakinlerinin mağdur edilmeyeceğini de sözlerine ekledi. Köken, barajın yapılacağı bölgenin tarım ağırlıklı alanlardan oluşmadığını da ifade etti.

 

KARTEPE’DE MEZARLIK YERİ

Konuyla ilgili bilgisi olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Köylümüzün haklı isteklerinde yanında olacağız’’ dedi. Kartepe’de oluşturulan mezarlık alanının da görüşüldüğü mecliste Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, çalışmayla ilgili meclis üyelerine bilgi aktardı. Mezarlık yerinin ilçenin öncelikli ihtiyaçları arasında yer aldığını ifade eden Üzülmez, halen mezarlık müştemilatı ve yer taksimatı çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Kocaeli Fuarı’nın da görüşüldüğü mecliste Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Fuar yönetiminde Büyükşehir’in yanı sıra KSO ve KOTO da bulunuyordu. Çeşitli sıkıntılardan dolayı KSO ve KOTO yönetimleri ayrılmak istedi. Hukuken yaşanan problemleri çözdük, borçları yapılandırdık’’ bilgisini verdi.

 

SOKAK HAYVANLARI MERKEZİ

Soru önergeleri arasında başıboş köpekleri sorunu da yer aldı. Sokak köpeklerini itlaf etmenin söz konusu olamayacağını vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bunların tedavisi, rehabilitasyonu, gerekirse kırsılaştırılması için Kandıra yolunda örnek bir tesis inşa ettik. İsteyenler buradan sokak hayvanlarını sahiplenebiliyor’’ ifadesini kullandı.

 

MİA RAPORLARI ONAYLANDI

Daha sonra mecliste gündem maddelerine geçildi. İlk olarak mülkiyeti Büyükşehir’de bulunan atıl vaziyetteki 181 adet taşınmazın satışıyla ilgili Başkan Karaosmanoğlu’na ve Encümen’e yetki verildi. Öte yandan Merkezi İş Alanı(MİA) ile ilgili nazım imar planı raporları da mecliste kabul edildi.

 

ŞEHİDİMİZİN ADI GEBZE’DE YAŞAYACAK

İsimlendirme Komisyonu’nun Gebze İnönü Mahallesi’nde yeni oluşturulan 15 metre genişliğindeki bir caddeye ‘’Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’’ adının verilmesi görüşü de oy birliğiyle kabul edildi. Muş Malazgirt’te eşinin önünde uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Binbaşı Kulaksız’ın rahmet ve minnetle anıldığı mecliste Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Binbaşımızın şehit edilmesinden sonra cenaze töreninde acılı eşinin metanetle dimdik durarak yaptığı konuşma beni çok etkiledi. Gözyaşlarımı tutamadım. Şehidimizin eşiyle de telefonda görüştüm’’ şeklinde konuştu. Şehit binbaşının eşinin görüntüleri Başkan Karaosmanoğlu’nun isteği üzerine mecliste izlendi. Şehit binbaşının eşinin, ‘’Bir Arslan gider bir Arslan gelir. Yiğidim şehit olurken bana siper oldu. Ona da şehitlik yakışırdı’’ sözleri mecliste duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Gebze’deki caddeye ‘’Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’’ adının verilmesi mecliste oy birliğiyle kabul edildi. Bir sonraki meclis toplantısının 17 Eylül Perşembe günü yapılması da kararlaştırıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑