parkinnn

Güncel

‘’Edep amelden üstündür’’

Ömer Tuğrul İnançer; ” İslam Medeniyet demektir”

16 Şubat 2016 Saat: 14:25
‘’Edep amelden üstündür’’
‘’Edep amelden üstündür’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği(TDED) Kocaeli Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Kültür ve Medeniyet Okumaları’nın bu ayki konuğu Ömer Tuğrul İnançer oldu. Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sohbete Kocaeli Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Feyzullah Okumuş, Dr. Hasan Aydınlık, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Dr. Ali Yeşildal, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut, daire başkanları ve Kocaelililer katıldı.

 

“ALLAH’TAN KORKMAYIN”

Sohbette İnançer, ”Nefsinin kulu olana Allah'ın kulu denmez. Ya nefsimize kul olacağız ya da Allah'a kul olacağız. Allah'ın en seçkin kulları peygamberlerdir. Allah korkusu ile Allah'ı korkunçlaştırdık. Allah korkunç değildir. Allah'tan korkulmaz. Allah güzeldir. Allah'tan korkmayın, Allah'ı sevin” dedi.

 

“EDEP AMELDEN ÜSTÜNDÜR”

“Edep amelden üstündür” diyerek sözlerine devam eden İnançer, ”Din muhabbettir, sevgidir. O açık, bu içki içiyor selam verilmez derler. Peygamberimiz Yahudi çocuk hasta diye ziyaret etmek için evini sormuştur. Kimseyi ayırmamış, herkese kucak açmıştır” şeklinde konuştu.

 

“İSLAM MEDENİYET DEMEKTİR”

Türklerin İslami olarak başka İslam ülkelerinden örnek alacağı kimsenin olmadığına dikkat çeken İnançer, ”İslam medeniyet demektir. En üstün İslamı yaşayanlar Türklerdir. Bakın; İmam Buhari Türk’tür. Resulullah başınızın tacı değil, gönlünüzün tacı olsun. Başına şapka  koysan rüzgarda uçup gider, taç taksan düşer, fakat içinde olan içinde kalır. Onu dışa çıkarmayın, içinize alın. İçinizde dursun. Her şeyin başı sevgidir. Sevgiyle kalın“ diyerek konuşmasını tamamladı. Konuşma sonrasında katılımcılara Ömer Tuğrul İnançer’in “Vakte Karşı Sözler“ adlı kitabı hediye edildi.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑