parkinnn

Eğitim

Eğitim-Sen:En kapsamlı kadrolaşma durduruldu

MEB'in görevden aldığı okul müdürleriyle ilgili Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı vermesini değerlendiren Eğitim-Sen Şube Başkanı Omurca: "Tarihin en kapsamlı tasfiyesi ve siyasal kadrolaşma hareketinin kesin bir yarg

19 Haziran 2015 Saat: 12:41
Eğitim-Sen:En kapsamlı kadrolaşma durduruldu
Eğitim-Sen:En kapsamlı kadrolaşma durduruldu

MEB'in görevden aldığı okul müdürleriyle ilgili Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı vermesini değerlendiren Eğitim-Sen Şube Başkanı Omurca: "Tarihin en kapsamlı tasfiyesi ve siyasal kadrolaşma hareketinin kesin bir yargı kararıyla durdurulmuş olması önemlidir" dedi

Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi basın  açıklaması düzenleyerek, Danıştay'ın 75 puan altında kaldıkları gerekçesiyle görevden  alınan müdürlerin iadesiyle ilgili karar değerlendirildi. Kararın memnuniyet verici olduğunun vurgulandığı açıklamada ilk sözü Şube Sekreteri Osman Ergün aldı ve toplantının  nedenlerini sıraladı. Ergün'den sonra ise Şube Başkanı Suca Omurca aldı ve basın açıklamasını okudu. Diğer yandan basın açıklamasına, görevden alınan ve Danıştay kararından sonra iade bekleyen bazı müdürler de katıldı.

 

GEREĞİNİ YAPMALI

Omurca açıklamasında özetle şöyle dedi: “Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun MEB’in eğitim kurumları ve yandaş olmayan eğitim yöneticileri üzerindeki baskılarını daha da arttıran ve okullarımızı tamamen siyasal  kadrolar tarafından yönetilmesiyle oluşacak olumsuzluklara geçit vermemiş olması, eğitimde tarihin en kapsamlı tasfiyesi ve siyasal kadrolaşma hareketinin bu şekilde kesin bir yargı kararıyla durdurulmuş olması önemlidir. MEB söz konusu kararın gereğini yapmalı, hiçbir haksız uygulamaya zemin oluşturmamalıdır.

 

SEÇİMLE BELİRLENMELİDİR
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun kararı ile MEB Yönetici Atama Yönetmeliği’nin bazı maddeleri yürürlükten kalkmış olacağı için, okulunda 4 yılı dolduran müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları, yeni düzenleme yapılana kadar görevlerinde kalmalıdır. Eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde hiçbir baskı ve yönlendirmeye izin verilmemelidir. Her okulun kendi yöneticisini, o okuldaki eğitim bileşenlerinin katılacağı demokratik seçimlerle yine kendisinin seçmesi sağlanmalıdır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑