parkinnn

Eğitim

Eğitimde sancılı dönem başlıyor

Eğitimde sancılı dönem başlıyor 2014-2015 eğitim öğretim yılı birinci sınıflar ve ana sınıfları için 8 Eylül, diğer sınıflarda ise 15 Eylül Pazartesi günü başlaşacak. Ancak, ilimizde pek çok okulun statü değişikliği, bu okul

4 Eylül 2014 Saat: 13:05
Eğitimde sancılı dönem başlıyor
Eğitimde sancılı dönem başlıyor

Eğitimde sancılı dönem başlıyor

2014-2015 eğitim öğretim yılı birinci sınıflar ve ana sınıfları için 8 Eylül, diğer sınıflarda ise 15 Eylül Pazartesi günü başlaşacak. Ancak, ilimizde pek çok okulun statü değişikliği, bu okullarda öğrenim gören öğrencilerin başka okullara nakledilmesi ve kaydının istenmesiyle ortaya çıkan belirsizliklerle, yeni dönem ilimizde sıkıntılı, sancılı başlayacak gibi görünüyor.

Kocaeli’de yeni eğitim öğretim dönemiyle ilgili rakamlar da belirleniyor. 2014- 2015 eğitim öğretim yılı 18 bin öğretmen, 360 bin öğrenciyle açılacak. Bu öğrencilerin yaklaşık 23 bini özel okullarda bulunuyor. Bu yıl 860 okul,  13 bin 200 derslikle  eğitim faaliyeti yürütülecek. Eğitimde okullaştırma oranını arttırmak amacı ile bu yıl ilimizde Milli Eğitim Müdürlüğü anasınıflarında yüzde 50 oranındaki doluluk rakamına ulaşmak için en az anasınıflarında kayıtların 16 bin civarında olması,  ilkokul birinci sınıflarda ise 28 bin öğrenci kaydının yapılması planlanıyor.

OKULLAR SANCILI SÜREÇ

Milli Eğitim Bakanlığının bu yıl okul müdürlerinde yaptığı puanlama ve yer değişikliği eğitimde sancılı süreci de beraberinde getirdi. Birçok okul müdürünün görev yerleri değişikliği nedeniyle, önceki gün okullarda öğretmenlere yönelik meslek içi eğitim çalışması buruk başladı. Bazı okullarda öğretmenler sadece imza atıp toplantı sonrası ayrıldı. Bazı okullarda ise norm kadrosu nedeniyle birçok öğretmeni görev yerinin değişecek olması sıkıntılara neden oldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑