parkinnn

Eğitim

Eğitimin Merkezinde Sevgi Olmalı

Büyükşehir’in düzenlediği 6. Kitap Fuarı’na katılan Vehbi Vakkasoğlu, gerçekleştirdiği söyleşi de sevginin eğitim üzerindeki etkilerini anlattı.

19 Mayıs 2014 Saat: 12:34
Eğitimin Merkezinde Sevgi Olmalı
Eğitimin Merkezinde Sevgi Olmalı

Kocaeli Kitap Fuarı’nda Vehbi Vakkasoğlu hayranları ile bir araya geldi. Vakkasoğlu  özellikle çocukların sevgiyle eğitim almalarının gerektiğini söyledi.  Vehbi Vakkasoğlu, eğitimin merkezine sevgiyi koymamızın gerektini vurgulayarak  "Sevgiyi eğitimimizin merkezine koymazsak, o eğitim değil, öğretim olur. Bizim toplumumuzda da öğretimi eğitim gibi algılama yanlışına düşüyoruz" dedi.

 

"MÜSLÜMANIN MATEMATİĞİ FARKLIDIR"

Onlarca yazarın ağırlandığı Kitap Fuarında konuşan Vehbi Vakkasoğlu, "Müslümanın matematiği, müslüman olmayan natenatikle aynı değildir. Çünkü müslümanın matematiğinde helal 2TL, haram 12 TL'den daha fazla ve hayırlıdır. Onun içindir ki; bazen 1000 kişiye konuşmak yerine , 1 kişiye konuşmak daha hayırlıdır" dedi.

 IMG_1789.JPG görüntüleniyor

"SEVGİ MERKEZLİ EĞİTİMİN TEMELİ PEYGAMBERİMİZDİR"

Peygamber Efendimizin eğitim konusunda örnek alınmasına değinenen Vakkasoğlu, "Bütün güzellikler Efendimizden, kötülükler ise nefsimizdendir. Sevgi merkezli bir eğitim vereceksek eğer Efendimizin hayatından örneklere bakmamız yeterlidir. Çocuklarımıza sevgiyle eğitim vereceksek Efendimizin davranışları ışığında bunu yapmalıyız. Bunu yaparsak Batı'ya da onların bilmedikleri sevgi merkezli eğitimi göstermiş oluruz" dedi.

 IMG_1790.JPG görüntüleniyor

AİLE MECLİSİ TBMM'DEN DAHA ÖNEMLİDİR

Aile içi toplantıların çok önemli olduğunu savunan Vehbi Vakkasoğlu, "Günde 15 dakika ailenizle oturup birbirinizin, çocuklarınızın sohbetlerinizle kalplerine girin. Siz büyüklerin kalplerine girmediğiniz çocuklarınız , başkalarının yönlendirmesine maruz kalabilir. Oyüzden Aile meclisleri TBMM'den daha önemlidir. Çekirdekte güzel, sevgi dolu bir toplum olursak sağlam bir gençliğe, sevgi dolu bir eğitime sahip oluruz" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑