parkinnn

Eğitim

Eğitimler yaz kurslarında devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sağlıklı beslenme seminerlerini yaz kurslarında da sürdürüyor.

23 Haziran 2014 Saat: 11:14
Eğitimler yaz kurslarında devam ediyor
Eğitimler yaz kurslarında devam ediyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından planlanıp organize edilerek,  Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli İl Müftülüğü ile işbirliği yapılarak gerçekleştirilen sağlıklı beslenme seminerleri devam ediyor. Okullarda, Kuran kurslarında, KOMEK kurslarında ve Bilgi Evlerinde verilen Beslenme eğitimleri yaz tatilinin başlamasıyla birlikte yaz Kuran Kurslarında gerçekleşiyor.

 

ÇOCUKLAR SAĞLIKLI BESLENMEYİ ÖĞRENİYOR

Eğitim birimimizce yaz boyunca Körfez ilçede bulunan yaklaşık 100 adet Kuran Kursunda gerçekleştireceği eğitim seminerlerine de başlandı. Seminerlerde obezite, yaşam kalitesi, güvenli gıda tüketimi, yeterli ve dengeli beslenme ile beslenmenin sağlığımız ve okul başarısı üzerine etkisi gibi birçok konuda bilgiler veriliyor.

 

ANKETTEN SEVİNDİRİCİ CEVAPLAR

Bilgievlerinde yapılan seminer çalışmasının ardından seminere katılan öğrencilere uygulanan “neler öğrendik anket” çalışmasından sevindirici cevaplar alındı. Ankete katılan öğrencilerin büyük çoğunluğu fast food beslenme, kola, cips v.b. abur cubur tüketmenin kendisine ne kadar çok zarar verdiğini bu seminerde anladığını, artık daha dikkatli besleneceğini, abur cubur tüketiminden vazgeçtiğini belirtiyor. Bu seminer sayesinde obezite konusunda da oldukça bilgi sahibi olduğunu belirten öğrenciler beslenme ve obezite ilişkisi ile düzenli egzersiz yapmanın ve suyun sağlığımız üzerine etkisini ve önemini kavradıklarını dile getiren cevaplar verdiler.

 

EĞİTİM ALMAK İSTİYORSANIZ

Beslenme ile ilgili konularda eğitim almak, çalışanlarını bilinçlendirmek isteyen kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunan yetkililer Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web adresi www.kocaeli.bel.tr internet adresinden çözüm masası ya da 444 11 41 Büyükşehir Çağrı Merkezi aracılığı ile taleplerin iletilebileceğini ifade etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑