parkinnn

Sağlık

Elma sirkesi ile güzelleşin

Bir sirke her derde deva olur mu? Olur!

31 Ocak 2016 Saat: 14:17
Elma sirkesi ile güzelleşin
Elma sirkesi ile güzelleşin

Hemen hemen her evde bulunan salataların olmazsa olmazı sirke aslında hayatınızın her alanını iyileştiriyor ve güzelleştiriyor.

İşte elma sirkesinin mucizevi etkileri:

• Saçlarınızdaki kepek çokluğundan şikayetçiyseniz şampuanınıza veya banyo suyunuza elma sirkesi karıştırarak bu sorunu kökten çözebilirsiniz.

• Özellikle de kadınların güzellik düşmanı sivilcelerden kurtulmak için 1 çay bardağı elma sirkesine yarım çay bardağı su ekleyin ve pamukla sivilcelerinize sürün. Sivilcilerinizin kısa zamanda kuruyarak yok olduğunu göreceksiniz.

• Cildinizin matlığından ve cilt lekelerinizden şikayetçiyseniz bir kaba yarı yarıya sulandırışmış elma sirkesi koyup kaynatın. Daha sonra bu su ile buhar banyosu yaptırın cildinize. Ayrıca bu suyu 3-4 gün arayla tonik gibi kullanarak silebilirsiniz.

• Zayıflamak için de yine elma sirkesi kullanabilirsiniz. Bir bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 1 tatlı kaşığı bal koyarak sabahları aç karınla için. Yağ yakımının hızlandırdığına şahit olacaksınız.

• Özellikle de varis rahatsızlığına çok iyi geldiği söylenen elma sirkesi ile bir havluyu ıslatın.bacaklarınızı yüksek bir yere dikerek 45 dakika boyunca sirkeli havlu ile kompres yaparak dinlendirin.

Sirkenin vücudun her zerresine ne kadar yararlı olduğu çok eskilere dayanan bir duyumdur. Aynı zamanda günümüzde bilim adamları tarafından yapılan araştırmalarda gösteriyor ki özellikle elma sirkesinin vücut sağlığı ve cilt sağlığı açısından son derece faydalı olduğu söyleniyor.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑