parkinnn

Kültür

En düşük fitre miktarı ne kadar?

Kocaeli Müftülüğü, Ramazan ayı içinde verilmesi uygun görülen fitre, fidye ve zekat miktarlarını açıkladı.

5 Temmuz 2014 Saat: 11:19
En düşük fitre miktarı ne kadar?
En düşük fitre miktarı ne kadar?

Kocaeli Müftülüğü, Ramazan ayı içinde verilmesi uygun görülen fitre, fidye ve zekat miktarlarını açıkladı. Hali vakti yerinde olan, zengin Müslümanların bu ay içinde vermekle zorunlu olduğu Sadaka-ı Fıtır(fitre) miktarı, en düşük 10 TL olarak belirlendi.

FİDYE DE AYNI

Oruç tutamayanların verecekleri fidye miktarı da yine günlük en az 10 TL olarak belirlendi.Bu miktarın daha üstü kişinin maddi durumuna göre doğal olarak artabilecek.Müftülük, en az 80,18 gram altın karşılığı 7 bin 40 TL mal varlığı olan kişilerin de sahip oldukları mal varlığının kırkta biri miktarını zekat olarak vermek zorunda olduklarını hatırlattı. Müftülük yetkilileri, bu bağışların Ramazan ayı içinde verilmesinin daha uygun olduğunu hatırlattılar.

190 ALO FETVA HATTI

Bu arada, İl Müftülüğü’nde Ramazan ayı nedeniyle 190 Alo Fetva Hattı’nın yoğunluğu da arttı. Hem erkek, hem kadınların dini konulardaki sorularına, uzmanlar tarafından bu hattan bilgi veriliyor. Alo Fetva Hattı’na kadınlardan gelen soruları Nuray Kesercioğlu ve ilçelerden nöbetleşe gelen vaizeler, erkeklerin sorularına ise Muhammet Aydın ve Servet Yalçın cevap veriyor. Yetkililer, Ramazan ayı nedeniyle gelen soruların büyük bölümünü oruçla ilgili soruların oluşturduğunu belirttiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑