parkinnn

Kültür

En güzel üzüm yetiştirenler belli oldu

İzmit Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Üzüm Festivali’nde yaklaşık 50 üzüm üreticisi Bal Bal,Kınalı Yapıncak ve Çavuş üzüm çeşitleri ile jüri önünde ter döktü. Finalde 3 kategorinin birincilerine ödüller takdi

12 Eylül 2014 Saat: 16:37
En güzel üzüm yetiştirenler belli oldu
En güzel üzüm yetiştirenler belli oldu

İzmit Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Üzüm Festivali’nde yaklaşık 50 üzüm üreticisi Bal Bal,Kınalı Yapıncak ve Çavuş üzüm çeşitleri ile jüri önünde ter döktü. Finalde 3 kategorinin birincilerine ödüller takdim edildi.

Bu yıl İzmit Belediyesi tarafından 2’ncisi düzenlenen Üzüm Festivali’nde 50 üzüm üreticisi tarafından jüriye sunulan üzümlerin renk, büyüklük , salkım durumu, üzümün iç ve dış durumu, üzümün hastalık durumu ve hasat kriterleri dikkate alınarak oylaması yapıldı. 2’nci Üzüm Festivali’nin jüriliğini ise Jüri Başkanı İzmit Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Mühendis Onur Yavuz, üyeler İzmit Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Mühendis Ali Pekmez, Mühendis Orhan Kanca ve İzmit Ziraat Odası Başkanlığı’ndan Teknik Personel Mine Kaplan ile Zeynep Sezer üstlendi. Festivale AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AKP İlçe Başkanı Ali Korkmaz, AKP İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Karadeniz katıldı.

YENİ PAZAR ALANLARI
Programda ilk olarak konuşma yapan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Hedefimiz ilk olarak 1. Derecede eğlenmek.Daha sonra şehrimize ekonomi, sosyal ve refah anlamında katkı sağlamak. 6 yıldır pişmaniye festivali yapıyorduk. Şimdi diğer ürünlerimizi benzer etkinlikler ile yeni Pazar alanları sağlamaya çalışıyoruz. Bizim ana çimentomuz tarım, köy ve köylüdür. İnşallah belediye olarak köylümüze çok daha fazla üretim sağlayacağız Bu çalışmalarımızı kiraz, karpuz, yoğurt ve kaymak içinde yapacağız” ifadelerini kullandı.

KOCAELİ SÖMÜRÜLMÜŞTÜ
Ardından söz alan AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ise, “İzmit’te var olan güzellikleri gün yüzüne çıkarmak adına bu tür etkinlikler çok önemli. AKP iktidarına kadar Kocaeli hep sömürülmüş kentti. Hep alınmış hiçbir şey verilmemişti. Ama bugün çok mesafe kat ettik. İzmit artık kent olmaya başladı” dedi. Protokol konuşmalarının ardından 3 kategorinin birincilerine ödüller takdim edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑