parkinnn

Eğitim

En hünerli sergi açıldı

GESMEK 2013-2014 yılsonu genel sergisi, düzenlenen törenle açıldı. 1 yıl boyunca eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı sergi, Gebzelilerden ve protokolden tam not aldı. Sergi 15 Haziran tarihine kadar açık kalacak.

9 Haziran 2014 Saat: 14:21
En hünerli sergi açıldı
En hünerli sergi açıldı

GESMEK’te büyük sergi coşkusu

GESMEK 2013-2014 yılsonu genel sergisi, düzenlenen törenle açıldı. 1 yıl boyunca eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı sergi, Gebzelilerden ve protokolden tam not aldı. Sergi 15 Haziran tarihine kadar açık kalacak.

PROTOKOL TAM KADRO 


Gebze Belediyesi’nin Güzel Sanatlar ve Meslek Edindirme Kursları (GESMEK)’in yılsonu genel sergisi, düzenlenen törenler Gebzelilerin beğenisine açıldı. GESMEK kurslarında bir yıl boyunca farklı branşlarda eğitim gören kursiyerlerin el işi göz nuru eserlerinin yer aldığı yıl sonu genel sergisinin açılışına ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı ve ilçe yöneticileri, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Aydın, GTO Başkanı Nail Çiler, belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Engin Güzel, belediye meclis üyeleri, GESMEK kursiyerleri ve aileleri katıldı.

 
YENİ ÇEVRE YENİ DOSTLUKLAR 


Gebze Kent Meydanı sergi alanında 15 Haziran tarihine kadar açık kalacak yılsonu genel sergisinin açılış töreni GESMEK kursiyerlerinin hazırladığı halk oyunları gösterileriyle başladı. Açılış döneminde kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, GESMEK kurslarının eğitim alanındaki katkısı ve önemine değindi. “Şehirlerin cazibe merkezi olması için sadece fiziki kalkınma yeterli değildir. Fiziki kalkınmanın sosyal ve kültürel kalkınmayla beslenmesi gerekir. İşte, az sonra yıl sonu sergi açılışını yapacağımız GESMEK kurslarımız da, Gebze halkının eğitsel, sosyal, kültürel ve sanatsal açıdan gelişmesini ve kalkınmasını amaçlıyor. 


YENİ HEDEFLER YENİ VİZYON 


Kurslarımız her geçen yıl kendini geliştirerek hizmet kalitesini artırıyor” diyen Başkan konuşmasının devamında şunları söyledi: “Yediden yetmişe her yaştan insanımızı kaynaştırarak Gebze’mizde sosyal bağların güçlenmesini sağlıyor. Gebzelilik bilinci ve kente aidiyet hissi kazandırıyor. Özellikle genç kızlarımıza ve ev hanımlarımıza hitab eden kurslar, onların sosyalleşmelerini sağlamakla kalmıyor, iş ve meslek sahibi yaparak üretken hale getiriyor. Gebze olarak bizler eğer bir dünya şehri olacaksak, marka şehir olacaksak, kültür ve sanatta da marka şehir olmalıyız. Gebze’nin kültür ve sanatta marka şehir olması demek, uluslararası standartlarda kültür sanat merkezlerine sahip olması demektir. İşte, bundan sonraki gayemiz, bundan sonraki çabamız, bu hedefi yakalamaya yönelik olacaktır.


SERGİ HAYIRLI OLSUN 


İnşallah, Gebze’nin her noktasına inşa ettiğimiz bilim sanat ve kültür merkezlerimizle fiziki altyapı olarak bu hedefi yakalamak üzereyiz. Huzurlarınızda kursiyerlerimizi yetiştiren tüm öğretmenlerimize, sanat ustalarımıza şükranlarımı sunuyorum. 8 ay gibi kısa bir sürede, kendilerini en güzel şekilde yetiştiren tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Sergideki ürünler, GESMEK’te ne kadar kaliteli eğitim verildiğini bizlere bir kez daha gösterecek. 


Sergimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, katıldığınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum.” Başkan Köşker’in ardından kürsüye gelen Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ise konuşmasında, “Bir sene boyunca eğitimlerini alan ve sebat ederek kendilerini GESMEK çatısı altında geliştiren kıymetli Gebzeli kardeşlerimizi ve bu emeğe destek olan, vesile olan sayın başkanımızı da kutlarım. Her biri el işi göz nuru olan eserlerin yer aldığı sergimiz hayırlı olsun” dedi. 


KÖŞKER VE EKİBİNİ KUTLADI 


Arslan’ın ardından selamlama konuşması yapan AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur ise, “Sizlerin güvenerek emaneti verdiğiniz AK kadrolar, durup dinlenmeden çalışıyor ve kentimizi geliştiriyor, hizmet ediyor. Milletimiz Ak kadroların farklı eğitimden sağlığa ve birçok faklı alanlarda ortaya koyduğu hizmetleri görüyor. Bizleri bugün böylesine güzel birliktelik için bir araya getiren belediye başkanı arkadaşımızı ve ekibini kutlarım. El işi göz nuru eserleri ortaya çıkaran hünerli kardeşlerimizi de tebrik ederim. Açılışını yapacağımız yılsonu sergimizin hayırlara vesile olmasını dilerim” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesini protokol ve GESMEK kursiyerleri birlikte kesti.Sergide yer alan eserler, protokol ve davetlilerden beğeni topladı. Sergi 15 Haziran tarihine kadar açık kalacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑