Ana Manşet Reklam

Dünya

Eray Şamdan tarih yazdı

Gebzeli milli karateci Eray Şamdan, Tokyo'da gümüş madalya kazanarak bir tarih yazdı.

5 Ağustos 2021 Saat: 17:16
Eray Şamdan tarih yazdı
Eray Şamdan tarih yazdı

Darıca Belediyesi sporcusu Şamdan, Türk  olimpiyat tarihinde ilk kez  gümüş madalya alan  karateci oldu. Eray Şamdan'ın başarısı Gebze bölgesinde olmak üzere ülke genelinde sevinç yarattı.

Tokyo Olimpiyat Oyunları karate erkekler kumite 67 kiloda milli sporcumuz Eray Şamdan, finalde Fransız Steven Da Costa'ya mağlup olarak gümüş madalya kazandı. Eray Şamdan'ın ailesi, müsabakayı izlerken büyük heyecan yaşadı.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda karatede erkekler kumite 67 kilo finalinde Fransız sporcu Steven Da Costa’ya 5-0 yenilen Eray Şamdan, gümüş madalya kazandı.

Tokyo Olimpiyat Oyunları karate erkekler kumitede Türkiye’yi temsil eden milli sporcu Eray Şamdan, final maçında Fransız rakibi Steven da Costa ile karşılaştı. Rakibine 5-0 yenilen Eray gümüş madalya kazandı ve olimpiyatlara ilk kez dahil olan karatedeki ilk madalyanın sahibi oldu.

Milli karateci, A Grubu ilk karşılaşmasında Azerbaycan'dan Firdovsi Farzaliyev'i 7-1 yenerken, ikinci maçında Kazakistan'dan Darkhan Assadilov'a 6-2 yenildi. Eray, üçüncü mücadelesinde ise Mısır'dan Ali Elsawy'i 4-1 mağlup etmişti. Dördüncü müsabakada Japonya'dan Naoto Sago'yu 2-1 yenen Şamdan, 6 puanla grubunu ikinci sırada bitirdi ve yarı finale yükseldi.

Milli sporcu, yarı finalde ise karşılaştığı Ürdünlü rakibi Abdel Rahman Almasatfa’yı 2-0’la geçerek finale çıktı.

Olimpiyat tarihinde bugüne kadar toplam 6 branşta (Güreş-Halter-Tekvando-Atletizm-Judo-Boks) madalya kazanan Türkiye, sadece Tokyo 2020’de farklı 6 branşta madalya kazanmayı garantiledi. (Okçuluk-Cimnastik-Tekvando-Karate-Boks-Güreş)

Ailesi büyük heyecan yaşadı

Olimpiyatlarda ilk kez gerçekleştirilen karate müsabakalarında madalya kazanarak tarihe geçen Eray Şamdan'ın ailesi müsabakaları Darıca Belediyesi'nde kurulan ekranda heyecanla takip etti. Anne Nevriye Şamdan heyecandan müsabakaların büyük bir kısmını izleyemedi. Baba Adnan Şamdan ise oğlu finale yükselince gözyaşlarını tutamadı.

Adnan Şamdan: Olimpiyat oyunlarında tarihe geçti

Oğlunun mücadelesini izlerken gözyaşlarına hakim olamayan baba Adnan Şamdan, “Çok mutluyum, ne söylenebilir. Bunu bekliyordum aslında. Çünkü Eray hedefini koymuştu. ‘Ben efsane olmak istiyorum' dedi. 5 yaşından beri emek verdi. Gece gündüz çalıştı. Tatil yapmadı. Hem baba olarak, hem hoca olarak gurur duydum. Ülkemize hayırlı, uğurlu olsun. Bu zor günlerde bizim yüzümüzü güldürdü. Allah da onu güldürsün. Onu kocaman yüreğinden öpüyorum. Sıklet olarak kendisinden üst sıkletlerle karşılaştı. Buna rağmen bütün yüreğini ortaya koyarak milletimizin duasıyla, iyi dilekleriyle, onları arkasından hissederek güzel bir mücadele gösterdi ve ilk olimpiyat oyunlarında tarihe geçti. Hüngür hüngür ağlayacağım. Gece hiç uyku uyumadım. Gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum. Ülkemize, bölgemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Nevriye Şamdan: Bizim için madalyanın rengi hiç fark etmiyor

Tatamide mücadele eden oğlunu heyecandan izleyemeyen anne Nevriye Şamdan ise, “Bizim için madalyanın rengi hiç fark etmiyor. Sonuç olarak benim çocuğum oraya gidip bir derece yaptı, gururla ülkesini temsil etti. Bizim için en önemlisi o. Ben normalde maçları hiç izlemiyorum, sonradan tekrarlarını izliyorum. Bugün burada olduğumuz için kısa kısa aralarda baktım. Çok heyecanlanıyorum. Eray'ı orada görmeye dayanamıyorum” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑