parkinnn

Teknoloji

Erdoğan: Yerli yazılımla nefes alıyoruz

TÜBA Ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün biz kendi uydularımıza kendi yazılımlarımıza kendi teknolojimize sahip olmasaydık, inanın bana yaşadığımız şu hassas dönemde adım atamazdık, nefes alamazdı

15 Aralık 2015 Saat: 11:20
Erdoğan: Yerli yazılımla nefes alıyoruz
Erdoğan: Yerli yazılımla nefes alıyoruz

2015 yılı Türkiye Bilimler Akademisi Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, gerçek anlamda bağımsız ve özgür olmanın, istiklal ve istikbaline sahip çıkmanın yolunun tüm bilim alanlarında mümkün olan en ileri seviyeye ulaşmaktan geçtiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün biz kendi uydularımıza kendi yazılımlarımıza kendi teknolojimize sahip olmasaydık inanın bana yaşadığımız şu hassas dönemde adım atamazdık, nefes alamazdık. Bunun için ben bilime, teknolojiye, araştırma, geliştirmeye dayalı tüm alanları fevkalade önemli görüyorum” dedi.

2053, 2071 VİZYONUMUZU ŞİMDİDEN TASARLAMALIYIZ

“Geldiğimiz yer önemli olabilir ama asla yeterli değildir” diyen Erdoğan, “Kamu kurumlarıyla üniversitesiyle özel sektörüyle elbirliği, işbirliği, dayanışma içinde tempomuzu sürekli artırarak hedeflerimize doğru ilerlemeliyiz. 2023 hedefleri bizim için nihai nokta değil sadece bir ara duraktır, bir ara istasyondur. Şimdiden 2023 sonrasını da düşünmeye, tartışmaya, planlamaya başlamalıyız. 2053 vizyonumuzu, 2071 vizyonumuzu şimdiden konuşmaya, tasarlamaya başlamalıyız. Belki biz onu görmeyeceğiz, o günleri yaşamayacağız ama bizim evlatlarımız veya torunlarımız o günü inşallah yaşayacaklardır, İşte 13 yıl önce neredeydik ama bugün neredeyiz” ifadesini kullandı.

BİLİM İNSANLARIMIZ YÜZÜMÜ KARA ÇIKARMADI

Başbakanlığım döneminden beri bilim, teknoloji ve bunun yanında araştırma, geliştirme, yenilikçilik çerçevesinde yürütülen tüm çalışmaları yakından takip ettiğini ve desteklediğini belirten Erdoğan, yılda 2 defa toplanan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nun tüm toplantılarına Başbakanlığı döneminde başkanlık ettiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamd olsun bilim insanlarımız, ilgili kamu kurumlarımız, özel sektör firmalarımız yüzümü kara çıkarmadı. Aynı şekilde fen ve mühendislik bilimlerinde, sağlık bilimlerinde, sosyal bilimlerde yürütülen çok sayıda projenin, çok sayıda çalışmanın, çok sayıda bilim insanının da teşvikçisi, destekçisi olduk” dedi.

BÜYÜMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

2015 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarının açıklandığını hatırlatan Erdoğan, Türkiye’nin bu yılın üçüncü çeyreğindeki yüzde 4’lük oranıyla ilk 9 ayda yüzde 3,4’lük bir ortalama büyüme düzeyine ulaştığını belirtti. Erdoğan, “Kriz çığırtkanlarına inat istikrarlı bir şekilde büyümemizi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da hedeflerimizle uyumlu bir şekilde beklentilerin ötesinde büyüme oranlarına ulaşacağız” dedi.

PROF. DR. AZİZ SANCAR EN GÜZEL ÖRNEK

“İnanmak başarmanın yarısıdır” atasözünü hatırlatan ve geçtiğimiz günlerde Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın buna en güzel örnek olduğunun altını çizen Erdoğan, “Düşünün, Mardin Savur’da doğmuş. Savur’u bilenlerimiz var, inanıyorum ki bu salonda bilmeyenleriniz de var. Ama ben Savur’u yerinde görmüş, tanımış, aynı zamanda bir Cumhurbaşkanınızım. İyi bilirim ki şu haliyle gelişmiş durumdadır ama Aziz Hocamızın o ilkokulu okuduğu dönemlere baktığımız zaman kim bilir oralar ne haldeydi?” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN, ÖDÜLLERİ TAKDİM ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, “Uluslararası Akademi Ödülü” kazanan üç isme ödülünü verdi. Erdoğan, Sosyal ve Beşeri Bilimler kategorisinde İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Genç, Fen ve Mühendislik Bilimleri kategorisinde Avusturya Linz Johannes Kepler Üniversitesi Öğretim Üyesi Niyazi Serdar Sarıçiftçi ile Sağlık ve Yaşam Bilimleri kategorisinde Kanada Toronto Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Pakistan Ağa Han Üniversitesi Kadın ve Çocuk Sağlığı Mükemmeliyet Merkezi Direktörü Zulfiqar Ahmad Bhutta’ya ödüllerini takdim etti. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Başbakan Yardımcıları, bakanlar ve çok sayıda milletvekili katıldı.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑