parkinnn

Güncel

Erken seçim ne zaman olacak?

Türkiye'nin günlerdir beklediği koalisyon görüşmesi 1.5 saatin sonunda sona erdi.

13 Ağustos 2015 Saat: 18:02
Erken seçim ne zaman olacak?
Erken seçim ne zaman olacak?

Türkiye'nin günlerdir beklediği Ahmet Davutoğlu - Kemal Kılıçdaroğlu koalisyon görüşmesi 1.5 saat sonunda sona erdi. CHP kaynakları "Görüşmeden kesin bir sonuç çıkmadı" derken AK Parti kaynakları "Görüşme olumsuz, 3 ay içinde seçime gidiyoruz" dedi.

AÇIKLAMA YAPILACAK

1 buçuk saat süren görüşmenin ardından AK Parti Genel Merkezi'nde Ahmet Davutoğlu tarafından 16.30'da bir açıklama yapılacak.

MHP AZINLIK HÜKÜMETE DESTEK VERMEDİ

AK Parti'nin her iki parti ile koalisyon oluşturamaması durumunda, azınlık hükümeti ile seçime gidilmesi bekleniyordu. Azınlık hükümetine MHP'nin destek vermesi durumunda ise iki partinin üzerinde anlaştıkları tarihte seçimler yenilenecekti. Bu durumda ise seçimlerin kış şartları altında değil bahar aylarında yapılabileceği konuşuluyordu. Ancak MHP azınlık hükümeti seçeneğini kesin bir dille reddetti.

DAVUTOĞLU'NA VERİLEN SÜRE 23 AĞUSTOS'TA BİTİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa gereği, Başbakan Davutoğlu'na hükümeti kurmak için verdiği 45 günlük süre, 23 Ağustos'ta sona eriyor.

TBMM seçimleri, Anayasa'nın 77. maddesine göre, 4 yılda bir yapılıyor. Meclis, bu süre dolmadan seçimin yenilenmesi kararı alabileceği gibi Anayasa'da belirtilen şartlar altında Cumhurbaşkanı tarafından verilecek karara göre de seçimler yenilenebiliyor.

Yenileme kararı, TBMM tarafından verilmişse Meclis, seçimin yapılacağı tarihi de belirliyor. Yenileme kararının Cumhurbaşkanınca verilmesi halinde bu kararın alındığı günden sonra gelen 90. günü takip eden ilk pazar seçim yapılıyor. Seçimlerin yenilenmesine veya ara seçim yapılmasına karar verildiği hallerde Yüksek Seçim Kurulu (YSK), ilgili kanunların seçimlere ilişkin tespit ettiği süreleri kısaltarak uygulayabiliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑