parkinnn

Güncel

Evinin altında 4 tane iskelet buldu

ABD’nin Florida eyaletinde evini onaran bir adam 1500’lü yıllarda yaşadığı belirlenen 4 yetişkine ait mezar buldu. Söz konusu tesadüfi keşif bir ilk olma özelliği de taşıyor. İskeletlerin St. Augustine bölgesine yerleşen ilk kolonile

6 Mart 2017 Saat: 17:11
Evinin altında 4 tane iskelet buldu
Evinin altında 4 tane iskelet buldu

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında ABD’yi etkisi altına alan Matthew  kasırgasında Florida eyaletine bağlı St. Augustine kenti büyük zarar gördü. Kentin sakinlerinden David White aradan geçen bi kaç aydan sonra evini onarmaya karar erdi.

Bunun için zarar gören evin zeminini tamir etmekle işe başlayan adam,  çalışmalara katılması için kentin arkeleogu Carl Halbirt ile anlaştı.

Halbirt evde yapılan tadilat  sırasında kendi çalışmalarında evin altında 4 adet mezar buldu. Mezardan 4 adet iskelet çıkarıldı. İskeletlerin 1500’lü yıllarda yaşamış olan 4 yetişkine ait olduğu belirlendi. Üstelik söz konus şiskeletlerin St. Augustine’e gelen ilk kolonilere ait olabileceği belirtiliyor. Böylece ilk kez söz konusu döneme ait bir  bulgu kentte topraktan gün yüzüne çıkmış oluyor. 

St. Augustine zengin bi rtarihe sahip… Kentin 450 yıldan fazla uzun zaman önce kurulduğu ve Avrupa’dan ABD’ye gelen istilacı koloniler arasında en eskilerinin burada olduğu belirtiliyor.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑