parkinnn

Yaşam

Ezeli rekabet Afrika’ya sıçradı

23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Afrika’nın güneyinden ilimize gelen Swazilandlı çocuklar, Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki rekabeti ülkelerine taşıyorlar

26 Nisan 2014 Saat: 11:37
Ezeli rekabet Afrika’ya sıçradı
Ezeli rekabet Afrika’ya sıçradı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda yine dünya çocuklarını misafir etti. Dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar arasında Afrika’nın güneyindeki Swaziland’dan gelen çocuklar dikkat çekti. Üstelik Afrika’dan gelen bu çocuklar, ülkelerine dönerken Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki ezeli rekabeti de taşıdı.

 

SWAZİLAND-DERİNCE DOSTLUK KÖPRÜSÜ

41 ülkeden binin üzerinde çocuğu Kocaeli’de misafir eden Büyükşehir Belediyesi’nin Afrika kıtasının güneyindeki Swaziland’dan gelen konukları da vardı. Derince Piri Reis Ortaokulu’ndan velilerin evlerine yerleşen Afrikalı çocuklar, burada kendi yaşıtlarıyla hiçbir zaman unutulmayacak dostluklar kurdular. Swaziland’dan gelen çocuklar, ilimizden ayrılmadan önce Piri Reis Ortaokulu’nda bir gösteri düzenleyerek, kendi ülkelerinin kültürünü yansıttılar.

 

TÜRKÇE KELİMELER ÖĞRENDİLER

Derince Piri Reis Ortaokulu’nun velileri de Afrika’dan gelen çocuklardan çok memnun kaldıklarını, kendi çocuklarından ayırmadıklarını söylüyor. 6 gün boyunca kaldıkları evlerin birer evladı haline gelen Afrikalı çocuklar, çok sayıda Türkçe kelime de öğrenmiş. İçlerinde Müslüman çocukların da olduğu Swaziland’dan gelen çocuklar, ‘’Günaydın, iyi akşamlar, selamın aleyküm, aleyküm selam, seni seviyorum, merhaba’’ kelimelerini kolaylıkla söylemeye başlamışlar.

 

ANKARA’NIN BAĞLARINI OYNADILAR

Afrikalı çocukların, yemeklerden yana da sıkıntısı olmamış. Özellikle erik gibi bazı meyveleri kendi ülkelerinde hiç görmeyen Swazilandlı çocuklar, hiç yemek seçmeden tüm yemekleri yemişler. Afrikalı çocuklardan erkek olanları futbol oynamayı, kızlar ise müziği ve dansı çok seviyorlar. Çalan her müzikle en güzel şekilde uyum sağlayarak oynayan çocuklar, halay çekmenin yanı sıra ‘’Ankara’nın bağları’’ türküsünde de hünerlerini sergiliyorlar.

 

GALATASARAY-FENERBAHÇE REKABETİ

Afrikalı çocuklar, evlerinde kaldıkları çocukların tuttukları futbol takımından da çok etkilenmişler. Swazilandlı çocuklar da böylece Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki ezeli rekabete katılmışlar. Bizim çocuklar, misafir ettikleri Afrikalı çocuklara ‘’En büyük Galatasaray’’ ve ‘’En büyük Fenerbahçe’’ demeyi öğretmiş. Böylece Afrikalı çocuklar arasında da ciddi bir ezeli rekabet başlamış.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑