parkinnn

Röportaj

Fabrika kurup sanayici olacağım

Murat SRC İnşaat Başkanı, iş insanı Murat Sarıçam, hedefini belirledi.

17 Eylül 2022 Saat: 16:20
Fabrika kurup sanayici olacağım
Fabrika kurup sanayici olacağım

Fotoğraf: Gül AKDEMİR

Yaklaşık 15 yıl önce inşaat sektöründe yer edinen Murat SRC İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sarıçam, hedef belirledi. Sarıçam, bir süre daha inşaat sektöründe kaldıktan sonra sanayi dünyasına geçiş yapacaklarını, bu yönde hazırlıkları olduğunu söyledi.

100'ÜN ÜZERİNDE KONUT YAPTIK

Gebze, Darıca, Çayırova'da gerçekleştirdikleri projelerle dikkat çeken  Murat SRC İnşaat, sektörde emin adımlarla büyürken, Tatlıkuyu'da yeni bir projenin temelini attı. 12 daire ve 2 dükkandan olşan butik bina, çağdaş mimarisiyle beğeni toplamaya aday olurken, şirket başkanı Murat Sarıçam'da iddialı açıklamalar yaptı. Murat Sarıçam , '' On beş yıl önce başladığımız inşaat sektöründe pek çok yapı inşaa ettik. 100'ün üzerinde modern konutu bölgemize kazandırdık. Elde ettiğimiz güven, bizi büyümeye götürdü.'' dedi.

DEVLET DESTEK OLMALI

Sektörde müşteri memnuniyetin çok önemli olduğuna dikkat çeken Sarıçam, o nedenle daha temel aşamasındayken satış yaptıklarını ifade etti.  Çalışmaları hakkında Gölge Dergi'ye bilgiler veren Murat SRC İnşaat Başkanı Murat Sarıçam, Darıca, Çayırova ve Gebze'de önemli lokasyonlarda binalar inşaa ettiklerine  vurgu yaparken, sektörün içinde bulunduğu sıkıntılara da işaret etti. Sarıçam , ''Devlet inşaatçılara esnek olmalı. Devletin can simidi inşaat sektörüdür. Özellikle belediyeler zorluk çıkartıyor.  Bir binanın iskanı , ruhsatı geç verilince biz müteahhitler maliyet artışlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. '' şeklinde konuştu.

BELEDİYELER ZORLUK ÇIKARTIYOR

Murat Sarıçam, belediyelerin bu yönde yardımcı olmadıklarını dile getirirken de, '' Bakanlık  bu soruna el atmalı. Belediyelerden projeler geççıkıyor. Bu da maliyete yük getiriyor. Zaten temel girdiler  her geçen gün yükseliyor. Bu saatten sonra dair fiyatları düşmez. Hükümetin başlattığı sosyal konut projesi düşünüldüğü gibi sektörü fiyat indirimine götürmez. ''dedi.

OTO YAN SANAYİ ÜRETECEĞİZ

İnşaat harçlarının fazla olduğuna işaret eden Sarıçam, kendi projeleri hakkında bilgiler verirken de özetle şu  görüşleri dile getirdi ; ''Onbeş yıl önce ilk projemizin temelini Darıca'da attık. Malzeme ve kaliteye dikkat ettik, verdiğimiz sözlerde fazlasıyla durduk, o nedenle müthiş bir güven kazandık. Benim için herşeyden önce güven olgusu gelir. Yaptığımız dairelerden memnun kalan müşterilerimiz birer referans oldular. Ve ardı ardına teklifler gelmeye başladı. Çayırova ve Gebze'ye açıldık. Binalarımızda modern çizgilere, çağdaş görünüme, kullanım ferahlığına çok değer ve önem veriyoruz. Bu da bizim destek görmemize, yeni projelerin gelmesine nedne oluyor. Şuan Gebze Tatlıkuyu'da hemen E-5'in üzerinde, deniz manzaralı bir şantiyemiz var. Kısmet olursa  Gebze'ye 12 dair ve 2 dükkan kazandıracağız.  3+1 120 m2, 220 m2  2 dubleksimiz var. Tabi tüm bunları yaparken hedefim  ülkemize sanayici olarak istihdam sağlamaktır. Bu yönde ciddi çalışmalarım var, Sakarya bölgesinde oto yan sanayi üretimine yönelik bir fabrika kuracağım ve yüzlerce vatandaşımıza iş olanağı sağlayacağım. Bir süre daha inşaat sektöründe kaldıktan sonra , üretime başlayacak olan  fabrikamızla sanayi dünyasına  geçiş yapacağım. ''

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑