parkinnn

Eğitim

Farklı İllerden KO-MEK’e İlgi Büyük

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) hazırladığı 12 İlçe 12 Sergi serüveninde Gölcük ilçe sergisini açtı.

6 Mayıs 2014 Saat: 12:10
Farklı İllerden KO-MEK’e İlgi Büyük
Farklı İllerden KO-MEK’e İlgi Büyük

  Gölcük Kaynak Atölyesinde eğitim alabilmek için İzmir’den Gölcük’e gelip KO-MEK kursiyeri olan iki arkadaş, “Kocaeli halkı meslek eğitimi konusunda çok şanslı” dedi.

 IMG_9849.JPG görüntüleniyor

KO-MEK’TE EĞİTİMİN YAŞI YOK

10 yıldır Kocaeli halkına sağladığı nitelikli meslek ve sanat eğitimleri ile diğer illerden de talep görüyor.  Son olarak İzmir’de yaşayan iki arkadaş Ahmet Ülgen ve Nihat Aksoy, kendi şehirlerinde bulamadıkları eğitim hizmeti için Kocaeli’ne gelip burada Gazaltı Kaynakçılığı kursunda eğitim almaya başladı. İki arkadaş gölcükte aldıkları hizmetleri kendi şehirlerinde yaş sınırı dolayısıyla bulamadıklarını belirtti.

IMG_5131.JPG görüntüleniyor 

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU SERGİYE KATILDI

KO-MEK Gölcük İlçe Sergisinin açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir,  Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Temiz, KO-MEK Koordinatörü ve Koordinatör Yardımcıları, Kurs Merkezi Yöneticileri, Kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 IMG_9856.JPG görüntüleniyor

GÖLCÜK’Ü HEP BİRLİKTE KALKINDIRDIK

Sergi Açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 1999 yılındaki depremden sonra Gölcük’te büyük değişimlere imza attıklarını belirterek; “Depremden sonra Gölcük’ümüzü nasıl kalkındırırız diye çok düşünmüştük. Fakat halkımızla birlikte bir bütün olarak çalışarak bugünlere getirdik. Biz Belediye Başkanlarının görevi yol yapmak, bina yapmakla sınırlı değil. Sosyal Belediyeciliğin en güzel örneklerini şehrimizde uygulamaya çalıştık. Bunun en güzel örneklerinden biri de KO-MEK’tir. Ben öncelikler siz değerli kursiyerlerimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı çok teşekkür ederim ”  şeklinde konuştu. Gölcük İlçesindeki kursiyerleri tel kırmadan yapılan tablo başkan Karaosmanoğlu’na hediye edildi.

IMG_9839.JPG görüntüleniyor 

BÜYÜKŞEHİR SAYESİNDE DAHA ÇOK İNSAN MESLEK EĞİTİMİ ALIYOR

Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, KO-MEK’in meslek eğitimin yaygınlaşmasındaki önemine vurgu yaparak; “Bizler, Halk Eğitim Müdürlüğü olarak bu eğitimleri veriyoruz. Fakat bu kadar fazla branşta açma imkanımız yoktu. Büyükşehir’in KO-MEK’i açmasıyla birlikte bu eğitimler oldukça yaygınlaştı. Bunun için Büyükşehir Belediye Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. KO-MEK’ in düzenlediği Gölcük İlçe Sergisinde konuşan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Bu kurslar halkımız için, özellikle kadınlarımız için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Boş zamanlarını değerlendiren vatandaşlarımız sergide gördüğümüz harika eserleri ortaya çıkarmışlar. Emeği geçen kursiyerlerimizin ellerine sağlık” dedi. 

 IMG_9823.JPG görüntüleniyor

YAŞAM TARZIMIZI GEMİ MAKETİMİZE İŞLEDİK

Körfez belediyesinde zabıta memuru olarak görev yapan KO-MEK kursiyeri Mehmet İritaş, KO-MEK Ailesinin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu belirterek; KO-MEK Gemi Maketi Kursu öğrencileri olarak kurs boyunca bir aile gibi çok eğlenceli vakitler geçirdik ve emeğimize şekil verdik. Eşimle birlikte, iyi kötü günlerle dolu olan hayatın dümenine yön verdiğimiz ve yaşam tarzımızı sembolize edeceğini düşündüğümüz, emeğimizle şekillenen gemiye sahip olabilmek için KO-MEK Gemi Maketi Kursu katıldık. Sergimizi gezerken unutmamanızı istediğim bir tek şey var; o da, el emeğimizin sevgiyle şekil almış olduğu’’ dedi.

 IMG_9813.JPG görüntüleniyor

“İZMİR’DEN KURS İÇİN GELDİK”

KO-MEK Gölcük Kaynak Atölyesinde eğitim alan Ahmet Ülgen, KO-MEK’te eğitim almak için şehir değiştirdiğini belirterek; “Ben İzmir’den geliyorum. Bizim orada böyle bir kurs imkanı olmadığı için Kocaeli’ne geldik. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinden de internet üzerinden haberdar olduk. Kursa katılarak, kendimizi hem kaynakçılıkta geliştirmek hem de geçerliliği olan bir belge almak istiyoruz” dedi.

 IMG_9808.JPG görüntüleniyor

“KO-MEK KURSLARINI TÜM TÜRKİYE’YE TAVSİYE EDİYORUM

İzmir’in Bergama ilçesinden KO-MEK’te eğitim almak için gelen Nihat Aksoy, “arkadaşımla beraber Bergama’dan Gölcük’e geldim. Kursa kaynakçılığa dair daha fazla bilgilenmek ve kendimizi geliştirmek için katıldık. İzmir’de bu tarz kurslarda yaş sınırı olduğu için bizi almadılar” dedi. Büyükşehir’in hizmetlerini sadece Kocaeli halkına değil, tüm Türkiye’ye tavsiye ettiğini söyleyen Aksoy, “ arkadaşımla birbirimize destek vererek, kursların burada daha güzel olmasından dolayı İzmir’den kalkıp geldik. Bu gibi hizmetleri her belediye başkanının yapması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye genelinde herkese KO-MEK kurslarını tavsiye ederim” dedi.

 IMG_9682.JPG görüntüleniyor

KO-MEK’E KARŞI ÖNYARGILIYDIM

KO-MEK Kursiyeri Ahmet Muhtar Taşkaya, KO-MEK’e karşı önyargılı olduğunu belirterek; “Faaliyetleri hakkında ön yargılı olarak pek bir şeyler yapmadıklarını düşünerek kızım ve eşime sordum. Eşim ve kızımdan aldığım çok olumlu görüşler beni de KO-MEK’li yaptı. İki yıldır KO-MEK kurslarına devam etmekteyim. Genel olarak öğretim kadroları ve idari personel gayet iyi düzeyde olup, kursiyerlerle iletişimlerini başarı buluyorum” dedi.

IMG_9491.JPG görüntüleniyor 

KO-MEK’TE HAYATLAR YEŞERİYOR

Gölcük ilçe sergisinde eserler Başkanlar, protokol ve vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.  Gölcük halkının için adeta bir eğitim ve rehabilitasyon yuvası haline gelen KO-MEK Kurslarına her geçen gün ilgi artmaya devam ediyor.  Gölcük’te yoğun ilgi gören KO-MEK İlçe Sergisinin bir sonraki 6 Mayıs Salı günü Derince ilçesinde yapılacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑