parkinnn

Eğitim

Fatih Ortaokulu Korosu’ndan dört dörtlük konser

Özel Darıca Fatih Ortaokulu’nun iki sene önce temelleri atılan korosu eğitim öğretim dönemini dört dörtlük bir konserle taçlandırdı. Koro konsere Cem Karaca’nın “Allah yar” isimli eseriyle başlarken bu tercihin Türkiye’de bir il

13 Haziran 2015 Saat: 14:09
Fatih Ortaokulu Korosu’ndan dört dörtlük konser
Fatih Ortaokulu Korosu’ndan dört dörtlük konser

Özel Darıca Fatih Ortaokulu, 2014-2015 eğitim öğretim döneminin finalini okul korosunun muhteşem konseri ile tamamladı. Koro Cem Karaca’nın “Allah yar” isimli eserini de seslendirirken bu şarkının bir okul korosu tarafından seslendirilmesinin ilk olduğu, etkinliğe rahmetli sanatçı Cem Karaca’nın ailesinin davet edilmesi için de girişimde bulunulduğu öğrenildi. Etkinliği Özel Fatih Koleji Genel Müdürü Mustafa Okuyan ve genel müdür yardımcıları, Özel Fatih Ortaokulu Müdürü Muzaffer Bozkurt, okul idarecileri ve öğretmenleri ile birlikte çok sayıda öğrenci velisi beğeniyle takip etti.

keman-001.jpg

İKİ SENELİK ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

İki sene önce çalışmalarına başlayan ve çok geniş bir kadroya sahip olan koro Müzik Zümre Başkanı Emre Özgöze öncülüğünde müzik öğretmenleri Hasan Varsakoğlu, Mahmut Altıer, Lamia Korkulu, Tayfur Güçlü ve Serdar Yücel tarafından çalıştırıldı. Sunuculuğunu öğrenci Hatice Betül Sular’ın üstlendiği etkinlikte açılış konuşmasını yapan Müzik Zümre Başkanı Emre Özgöze iki yılı geride bıraktıkları çalışmada Özel Fatih’in Darıca ve Çayırova’daki yerleşkelerinde müziğin altı ayrı dalında sürdürdüklerini söyledi. Müzik eğitim ve çalışmalarında öğrencilere milli birlik ve beraberliği aşıladıklarını, öğrencilerin bu çalışmalarda en büyük kazanımlarından birinin ekip çalışması bilincini edinmek olduğunu dile getirdi.

genis-001.jpg

İRADEYİ GÜÇLENDİRİYOR

Müzik eğitiminin çocuğun zeka başta olmak üzere her tür gelişimine önemli katkısı olduğuna değinen Emre Özgöze, “Bir müzik enstrümanını düzenli şekilde çalmak iradenin güçlenmesini de sağlamaktadır” diye konuştu. Özgöze’nin konuşmasının ardından önce çeşitli enstrümanları kullanan okul korosu sahne aldı. Mahmut Altıer şefliğindeki koro çok sayıda sevilen şarkılı solistler ile birlikte seslendirdi. Ardından çeşitli müzik enstrümanları ile gruplar sahne aldı. İki saati aşkın süren etkinlik beğeniyle izlendi, izleyicilerden büyük alkış alıp takdir gördü.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑