parkinnn

Güncel

Fosiller Gebze’de görücüye çıktı

Gebze ilginç bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Milyonlarca yıl önce yaşamış olan canlıların ilginç fosilleri Cumhuriyet Meydanı’nda görücüye çıktı.

11 Temmuz 2015 Saat: 10:53
Fosiller Gebze’de görücüye çıktı
Fosiller Gebze’de görücüye çıktı

Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda kendilerini fosil gönüllüsü olarak adlandıran Mustafa Aydın ve Serdar Yılmaz, en yaşlısı 500 milyon yıllık olan fosilleri Cumhuriyet Meydanı’nda kurmuş olduğu stantlarda sergiliyor. Genç, yaşlı herkes tarafından ilgili gören sergi, Ramazan ayının sonuna kadar Cumhuriyet Meydanı’nda Gebzelilerin beğenisine sunulacak.

‘HERKES GÖRSÜN’

Açtıkları sergi ile ilgili açıklamalar yapan Mustafa Aydın, “Dünyada kayıtlı olan 600 milyon fosilin 15 adetini Gebze’de sergiliyoruz. Hiçbir maddi beklentimiz. Bizler milyonlarca yıllık değişmeyen canlı hayatını herkesin görebilmesi adına böyle bir sergi açtık. Gebze’de dışında sergimiz Kocaeli’nin diğer ilçelerinde ve Sakarya, İstanbul gibi yakın illerde de açıyoruz. Ramazan ayının sonuna kadar iftar öncesi ve sonrası sergimiz açık kalıyor. Sergiye açtığımız fosiller görülmeye değer birçok deniz canlısını barındırıyor. Tüm Gebzelileri bu sergiye bekliyoruz” dedi.

Kaynak:Demokrat Gebze

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑