parkinnn

Teknoloji

Gebze-Ankara Arası 150 Dakika

Ankara-İstanbul YHT hattının ölçüm testleri, dünyadaki 5-6 adet test treninden biri olan Piri Reis Treni ile yapılıyor.

11 Mart 2014 Saat: 15:38
Gebze-Ankara Arası 150 Dakika
Gebze-Ankara Arası 150 Dakika

Piri Reis, katener-pantograf etkileşimi, akselometrik titreşim ölçümü ve yol geometrisi ölçümlerini saatte 60 kilometre hızdan başlayarak gerçekleştiriyor. Daha sonra saatte 80, 100, 120, 140 kilometre hızla devam eden ölçümler, en son saatte 275 kilometre hıza ulaşılarak tamamlanıyor. Ölçümler sayesinde, varsa hattaki sorunlar tespit edilerek gideriliyor. Başka bir ifadeyle, Piri Reis Treni hattın "MR"ını çekiyor.

TEST SÜRÜŞLERİ SÜRÜYOR

35 milyon lira değerindeki YHT seti üzerine 14 milyon lira ek harcama yapılarak monte edilen ölçüm cihazlarından oluşan Piri Reis, 50 değişik ölçüm yapabiliyor. Toplam 523 kilometrelik Ankara-İstanbul YHT hattının 276 kilometrelik Ankara-Eskişehir bölümü 2009 yılında hizmete açılmıştı. Yapımı tamamlanan Eskişehir-İstanbul arasındaki 247 kilometrelik bölümü ise Piri Reis Treni ile sinyalizasyon, yol ve katener testleri tamamlandıktan sonra hizmete hazır hale gelecek ve Mart ayı içerisinde hattın açılışı yapılacak.

UZAK ARTIK YAKIN OLACAK

Tamamlandığında Marmaray'la entegre olacak Ankara-İstanbul YHT hattı hizmete girdiğinde, iki şehir arasındaki seyahat süresi 3 saate, Ankara-Gebze arasındaki seyahat süresi ise 2 saat 30 dakikaya inecek. Ankara-İstanbul YHT hattında günde yaklaşık 50 bin, yılda 17 milyon yolcuya hizmet verilmesi hedefleniyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑