parkinnn

Eğitim

Gebze’de 8 okulun isimi değişti

Anadolu Öğretmen Liseleri’ni kapatıp isimlerini değiştirme kararı alan Milli Eğitim Bakanlığı, uygulamayı bazı okullarda başlattı.

19 Temmuz 2014 Saat: 10:19
Gebze’de 8 okulun isimi değişti
Gebze’de 8 okulun isimi değişti
Böylece ilimizde 11 ilçede toplam 46 okulun ismi değişirken Gebze’de ise 8 okulun isimi değişti.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı öncesinde yeni yönetmelik düzenlemesi olan Anadolu Öğretmen Liseleri kapatılıp Anadolu, Fen ve Sosyal Bilimler Lisesine dönüştürülecekti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de alınan karar sonrası değişiklikleri 46 okulda gerçekleştirdi. Öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılında Anadolu öğretmen liselerine kayıt yaptıramayacak.

GEBZE’DE 8 DEĞİŞİKLİK

Gebze’de Çolakoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Çolakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Gebze Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Gebze STFA Teknik ve E.M.L, Gebze STFA M.T.A.L’ye, Gebze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Gebze Ticaret Meslek Lisesi, Fatih M.T.A.L’ye, PAGEV Teknik ve E.M.L, PAGEV M.T.A.L’ye, Ticaret Odası Vakfı Ticaret Meslek Lisesi, Ticaret Odası Vakfı M.T.A.L’ye, Ziya Gökalp Kız Meslek Lisesi, Ziya Gökalp M.T.A.L’ye dönüştürüldü.

ÇAYIROVA’DA 4 OKULUN İSMİ DEĞİŞTİ

Çayırva’da GOSB-TADIM Jale Yücel Teknik ve E.M.L, GOSB-TADIM Jale Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Hatice Bayraktar Teknik ve E.M.L, Hatice Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Şehit Davut Ali Karadağ Teknik ve E.M.L, Şehit Davut Ali Karadağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Yapıkredi Bankası Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Yapıkredi Bankası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne dönüştürüldü.

DARICA’DA 4 OKULUN İSMİ DEĞİŞTİ

Darıca’da Aslan Çimento Teknik ve E.M.L, Aslan Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Darıca Sağlık Meslek Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Denizyıldızları Teknik ve E.M.L, Denizyıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, İMKB Darıca Ticaret Meslek Lisesi, İMKB Darıca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne dönüştürüldü.

DİLOVASI’NDA 4 İSİM DEĞİŞİRKEN 1 OKUL YAPILDI

Dilovası’nda Dilovası Çok Programlı Lisesi ve Teknik Lise, Dilovası Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne, TOKİ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Şehit Can Duyar Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Tavşancıl Marshall Boya Ticaret Meslek Lisesi, Tavşancıl Marshall Boya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Dilovası İmam Hatip Lisesi, Şehit İlimdar Atasoy Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürüldü. Ayrıca ilçede Şehit İzzettin İnceoğlu İlkokulu adında yeni bir okul inşa edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑