parkinnn

Siyaset

Gebze’de İmamoğlu Estirdi

İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, kalabalıkların akın ettiği Gebze Halk Buluşması’nda konuştu.

4 Mayıs 2023 Saat: 14:24
Gebze’de İmamoğlu Estirdi
Gebze’de İmamoğlu Estirdi

İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, kalabalıkların akın ettiği Gebze Halk Buluşması’nda konuştu.

Seçime az bir zaman kaldığını belirten İmamoğlu, “Millet İttifakının büyük şemsiyenin altında hep birlikte muazzam bir bütünleşme oluşuyor. Niye bir bütünleşme bu biliyor musunuz? Çünkü kardeşliği hissetmeyi özlemişiz. Birleşe birleşe kazanacağız.

Ama bu iş orada bitmeyecek, birleşe birleşe yöneteceğiz. O ne diyor? ‘Ben yönetirim’ diyor. O ne diyor? ‘Ben bilirim’ diyor. ‘En iyisini ben yaparım’ diyor. ‘En iyisini ben bilirim’ diyor. Biz ne diyoruz? Bu milletin aklı bu millete yeter, yeter, yeter. Diyoruz ki ‘ben bilirim’ diyen, ‘git kendi aklını evinde kullan’. Hadi evine, güle güle…” ifadelerini kullandı.

“Yirmi yılda bu iktidarın üzerinde çok kir birikti” diyen İmamoğlu, “O yüzden ekonomi çarkları, devletin çarkları da dönmüyor. Devlet dediğin sizlerin, hepimizin ortak evi, evi kirli tutmaya gelmez.

Temizliği zamanında yapmak gerekir. Evi zamanında havalandırmak gerekir. Eskiyeni, bozulanı çürüyeni, zamanında değiştirmek gerekir. Gecikirsen derdin büyür, gecikirsen zararın büyür.

86 milyon sahibi olduğumuz ortak evimizi, devletimizi temizleyip havalandırmanın, yenilemenin tam zamanıdır. Gecikmeyelim, derdimizi büyütmeyelim, zararımızı büyütmeyelim. Bugünün işini, yarına bırakmayalım.14 Mayıs'ta bu işi bitirelim” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da İBB Genç Yetenek Programı ile başladığı mesaisine, Adıyaman Kahta ve Ordu Halk Buluşmaları ile devam etti.

Meydanları dolduran kalabalıklara hitap eden İmamoğlu, buluşmaların ardından yeniden İstanbul’a döndü. İstanbul’dan ayağının tozuyla Gebze’ye geçen İmamoğlu, Mevlana Kapalı Pazar Alanı’nı akın akın dolduran kalabalığa seslendi.

Konuşmasını sevgi gösterileri ve ‘Ekrem Başkan’ sloganları altında gerçekleştiren İmamoğlu, mitinge katılan gençleri sahneye davet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. 13. Cumhurbaşkanı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na benzerliğiyle dikkat çeken katılımcıyı fark eden İmamoğlu, sahneye davet ettiği misafirine “Bu yüzle bu millet sizi sevgiye boğar haberin olsun” dedi.

BU SEÇİMDE BİR REJİM DEĞİŞİYOR

İmamoğlu, konuşmasında özetle şunları söyledi:

Bu seçim farklı bir seçim. Partilerin ve particiliğin önemini kaybettiği bir seçim. Bu seçimden ziyade bir referandum. Bu seçimde bir rejim değişiyor. Bu referandumda sadece iki taraf yarışıyor.

Bir taraf diyor ki; ‘ayrışa ayrışa kazanacağız’. Bunu diyenler sadece bir avuç insan. Kendi aralarında konuşup duruyorlar. Onlar bu milleti ayrıştırıp, karıştırmak ve koltuklarını korumak derdinde. Ötekileştirmek derdinde. Sen karşıdasın. ‘Ben bu taraftayım’ diyorlar. Fırsat buldukça toplumu kutuplaştırıyor. Biz ise diğer taraf. Ne diyoruz?

Millet ittifakı olarak. birleşe birleşe kazanacağız. Biz diyoruz ‘Kocaman biz’ var. Herkesi bir ve eşit görüyoruz. 86 milyon var. Siz varsınız siz. Çünkü 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu var. Bu büyük bir şemsiye, bu büyük bir şemsiyenin üzerinde hak, hukuk, adalet yazıyor.

BU MİLLETİN AKLI BU MİLLETE YETER

“O şemsiyenin altında, o büyük şemsiyenin altında hep birlikte muazzam bir bütünleşme oluşuyor. Niye bir bütünleşme bu biliyor musunuz? Çünkü kardeşliği hissetmeyi özlemişiz. Birleşe birleşe kazanacağız.

Ama bu iş orada bitmeyecek, birleşe birleşe yöneteceğiz. O ne diyor? Ben yönetirim diyor. O ne diyor? ‘Ben bilirim’ diyor. ‘En iyisini ben yaparım’ diyor. ‘En iyisini ben bilirim’ diyor. Biz ne diyoruz? Bu milletin aklı bu millete yeter, yeter,yeter. Diyoruz ki ben bilirim diyen, git kendi aklını evinde kullan. Hadi evine, güle güle…”

BİZ MECLİSİN DEĞERİNİ BİLİRİZ

“Birleşe birleşe yönetmek nasıl olur size söyleyeyim. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olur. Ne yaptılar bugüne kadar? Muhalefeti kanun tekliflerini reddettiler. Muhalefeti yok saydılar. Halbuki bu yüce meclis hepimizin.

İktidarıyla, muhalefetiyle, milli iradeyi hep birlikte temsil ediyor. Muhalefetten mi, iktidardan mı geldi diye bakmadan, halkın yararına ne varsa, hep birlikte yeni 15 Mayıs döneminde hep birlikte yasalaştıracağız.

Çünkü biz milli iradenin üstünlüğüne saygı duyarız. Çünkü biz meclisin değerini biliriz. Biz bunu Mustafa Kemal Atatürk'ten öğrendik.”

BASKI ALTINDAKİ MİLLETVEKİLLERİ, BAKANLAR, BELEDİYE BAŞKANLARI…

“15 Mayıs'tan sonra hangi belediye, hangi partinin diye dönüp bakmayacağız. Bizim kapımızı çalmaktan korkuyorlar. Bizi aramaktan korkuyorlar. Bize cevap vermekten korkuyorlar. Kim onlar biliyor musunuz?

Bu hükümetin o tek kişilik aklın baskısı altındaki milletvekilleri, bakanlar, belediye başkanları. Ya kardeşim seni halk seçti, beni halk seçti. Biz konuşamayacağız. Ama bunu onlara öğreteceğiz. Biz partisine bakmadan herkesle konuşacağız, herkesle buluşacağız. Muhalefet belediyesi diye bir şey tanımayacağız. Onların yaptığı gibi muhalefet belediyelerinin işlerini engellemek, geciktirmek gibi şeyleri. yapmayacağız. Türkiye çok güçlü bir hükümet, belediye iş birliği yaşayacak. Bütün şehirlerimizi kucaklayacağız.”

AK PARTİ'YE OY VERMİŞ VATANDAŞLARIMIZ BİZE HAKKIMIZI TESLİM EDECEK

Yıllarca milletin evlatlarını mülakat yoluyla devlet kapısının dışında tutanlardan asla olmayacağız. Mülakatçı hemen çöpe atacağız. Kamuda partizanlığa asla müsaade etmeyeceğiz. Kamu ihaleleri sürecini mutlaka ama mutlaka şeffaf yapacağız.

Partisine kim olduğuna bakmayacağız. Kim hak ediyorsa ihale onun olacak. Çok değil iktidarda daha bir yılı doldurmadan göreceksiniz; AK Parti'ye oy vermiş vatandaşlarımız bize hakkımızı teslim edecek.

Diyecek k; evet AK Parti icraat yaptı ama bu yeni hükümet daha fazlasını yapıyor. Daha hızlı, çok daha doğru yapıyor. AK Parti'ye gönül vermiş değerli yurttaşlarımız, bunlar parti ayrımı yapmıyor. İnsanlara eşit bakıyor. Hiç kimseyi dışlamıyor. Helal olsun diyecekler. Helal olsun diyecekler. Adım gibi eminim.”

“BUNLARIN DÖNEMİ BİTTİ”

“İstanbul'da bunu yaşıyorum. Ben sokaklarda, çarşıda, pazarda, her gün seçimde bana oy vermemiş İstanbullular, ‘ön yargılarımız vardı kırdınız’ diye teşekkür ediyorlar bana, yaşıyorum. Yalnız ben tüm belediye başkanlarımız da aynısını yaşıyor.

İşte burada İzmit Belediye Başkanımız Fatma Hanım aynı şeyi yaşıyorlar. Bizim işimiz çözüm üretmek. Bizim işimiz icraat yapmak. Bu ülkenin sorunlarını biz çözeriz. Bu ülkede yaşanan ekonomik krizin nedeni tamamen bu yönetimin akıl dışı politikalarıdır. Bütün bu sorunları bunlar çözemez. Bunların dönemi bitti.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑