parkinnn

Eğitim

Gebze sanayinin kalbidir

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü İEEE Öğrenci Kolları tarafından düzenlenen ‘1. Bilim ve Teknoloji Günleri’nin ikinci gününde üniversite öğrencileriyle bir adaya geldi.

9 Mayıs 2014 Saat: 10:17
Gebze sanayinin kalbidir
Gebze sanayinin kalbidir

Başkan Çiler konuşmasında Gebze’nin Türk ekonomisindeki önemine değinerek, “Her zaman belirttiğim gibi Türkiye’nin Başkenti Ankara, Sanayinin Başkenti ise Kocaeli’dir. Kocaeli’nin kalbide Gebze’dir. Bölgemiz teknoloji, sanayi ve ticaret bakımından kilit bir bölgedir. Türkiye’deki ihracatın yüzde 4.3’ünü, yani yaklaşık 6.5 milyar dolarlık kısmını, ithalatın ise yüzde 9.4’ünü yani yaklaşık 22 milyar dolarlık kısmını karşılamaktadır. Bölgemiz vergi geliri tahsilatının tahakkuka oranı bakımından birinciliğe oturmuştur” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ

Çiler üniversite sanayi işbirliğini önemsediğini ifade ederek, “Üniversiteler kentlerin vizyonlarını değiştiren bilimsel çalışmaların yapıldığı bir bakıma yaşayan organizmalardır.  Üniversite- sanayi işbirliği ile hem üniversitelerimize bölgesel ticaret ihtiyaçlarına yönelik güncel bilgi sağlanması, hem şirketlerimiz ihtiyaçları ve kalifiye eleman yetiştirilmesi hem de öğrencilerimizin, üniversitede bilim ve teknoloji hakkında edindikleri bilgilerin ticaret koşullarında pratiğinin yapılması amaçlanmaktadır” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑