parkinnn

Eğitim

Gebze Üniversitesi yalan oldu

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, AKP Kocaeli milletvekillerinin dün meclis başkanlığına bir önerge vererek Gebze Üniversitesi konusunda geri adım attıklarını söyledi.

30 Mayıs 2014 Saat: 12:33
Gebze Üniversitesi yalan oldu
Gebze Üniversitesi yalan oldu

Akar 2011 yılında Kocaeli’ye ikinci bir üniversite kurulması konusunda bir çalışma başlattıklarını belirterek, “2011 yılında yapılan genel seçimler sonrası TBMM’ de CHP Kocaeli Milletvekilleri olarak yaptığımız ilk çalışmalardan birisi seçim sürecin de vatandaşlarımızdan da gelen taleplerden biri olarak Kocaeli de ikinci bir üniversitenin Gebze ilçesinde kurulması olmuştur.  14 Aralık 2011 tarihinde CHP Kocaeli Milletvekilleri olarak Meclis Başkanlığına Gebze Üniversitesi kurulması hakkında kanun teklifi vererek ilk adımı attık” dedi.

2012 YILINDA KURULMASINI İSTİYORDUK

Akar 2012 yılında Gebze Üniversitesi’nin kurulmasını amaçladıklarını söyleyerek, “AKP Milletvekillerinden de bu konuda destek isteyerek 2012 yılın da Gebze Üniversitesinin kurulmasını amaçladık. Hatta AKP Milletvekillerinin bu konuda yapacakları bir çalışma olması halinde bunu koşulsuz destekleyeceğimizi kendi vermiş olduğumuz Kanun Teklifini geri çekeceğimizi belirttik. Ancak 6 ay süresince vermiş olduğumuz Kanun Teklifi Komisyonlarda görüşülmediği gibi iktidar partisinden de herhangi bir çalışma yapılarak Meclise sunulmamıştır. 29 Mayıs 2012 tarihinde komisyonlarda gündeme alınmayan Kanun Teklifimizin Meclis gündemine bir an önce alınması için teklifimizi Genel Kurula indirdik. O gün AKP Kocaeli Milletvekilleri yaptıkları çalışmanın sonuna geldiklerini ve Meclis Başkanlığına kendi tekliflerini sunacaklarını belirterek red oyu vermişlerdir.  Nihayet 8 ay sonra 10 Ocak 2013 tarihinde AKP Kocaeli Milletvekilleri kusursuz bir Kanun Teklifi hazırladıklarını belirterek  Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün adının Gebze Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak değiştirilmesi, üniversite bünyesinde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi adlarıyla yeni fakülteler kurulması amacı ile Meclis Başkanlığına tekliflerini sunmuşlardır” diye konuştu

3 YILDIR GEBZE’Yİ OYALIYORLAR

Akar bu süreçten sonra beklenmedik bir gelişmeyle karşılaştıklarını ifade ederek, “Ancak teklifin üzerinden yaklaşık 5 ay geçmiş ve komisyonlarda görüşülmesini beklerken, maalesef 29 Mayıs 2014 tarihinde yani dün Meclis Başkanlığına bir önerge veren AKP Milletvekilleri bu tekliflerini geri almak istemişlerdir. Fakat geçtiğimiz günler de vermiş olduğum Madenler de Taşeron’ un kaldırılmasına ilişkin Kanun Teklifimin görüşülmesini kabul edip, daha sonra çark eden ve bu hafta görüşmeleri engellemek için Meclis de bulunmayarak Meclis çalışmalarını durduran AKP Milletvekillerin Gebze Üniversitesine ilişkin Kanun Tekliflerini geri çekmeleri de gelecek haftaya kalmıştır. Sonuç olarak; 3 yıldır Gebze’yi oyalayan AKP hükümeti bu arada hiç gündem de olmayan üniversiteleri kurmuş Gebze’nin beklentilerini ise karşılamamıştır. Üniversite konusu dilerim 2015 yılındaki genel seçimler de yine AKP’nin seçim vaatlerinden birisi olmaz. Üniversite teklifi verdiğimizde bizi popilizimle suçlayanlar bu açıklamamızdan sonra ballandıra ballandıra nasıl bir üniversite kuracaklarından şüphesiz bahsedecek yine öteleyecektir. Şimdi kendilerine bunu sorduğumuzda belki üniversitenin adını değiştirdik, yeni bölümler ekledik, geliştirdik diyebilirler, ancak bunu bu zamana kadar komisyonlarda gündeme almış olsaydık bizlerinde vereceği önergeler ile yasalaştırır ve uygulamaya geçirebilirdik. Son olarak AKP Milletvekillerinin gelecek günlerde atacakları adımları takip edeceğimizi belirtiyor, bu konuda vermiş oldukları sözün arkasında durmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑