parkinnn

Ekonomi

Gebze'de 50 Bin İşsiz Var!

50 bin işsizin olduğu Gebze’de firmalar aradıkları elemanı bulmakta zorlanıyor. İşkur Gebze Hizmet Müdürü Ayhan Kutlu, İşkur’un çalışmaları ve işsizlik rakamlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kutlu, “Gebze’de 50 bine yakın

5 Kasım 2016 Saat: 17:39
Gebze'de 50 Bin İşsiz Var!
Gebze'de 50 Bin İşsiz Var!

Gebze İşkur Müdürü Ayhan Kutlu, Gebze’de yaşanan işsizlik ve işçi bulamama sorunu ile ilgili gazetemize bilgi verdi. Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Kutlu, “İşsizlik oranının azalmamasının nedenlerinden birisi de, özellikle sanayileşmiş Batı illerimizde belirginleşen iş beğenmeme durumu veya mesleksizlik olarak tanımlanabilir” dedi.

“TERÖRLE BİRLİKTE DÜNYA’NIN EN ÖNEMLİ SORUNU”

İşsizliğin terörle birlikte dünyanın en önemli sorunu olduğunun altını çizen Kutlu, “İşsizlik, hiç şüphesiz  terörle birlikte dünyanın ve ülkemizin en büyük sorunu. Bu sorunun çözümü için hükümetler Türkiye İş Kurumu aracığıyla sürekli yeni projeler geliştirip  işsizlik fonundan büyük kaynaklar harcamaktadır. Ancak tüm bu çabalara rağmen işsizlik oranları azalmış değil.Zira işsizliğin azalmasını engelleyen bazı  büyük açmazlar mevcut. Bunlardan birisi; 2008´de başlayan ve etkileri hala devam eden  küresel ekonomik durgunluğun  dış yatırımların ve ihracatın azalması başlıklarıyla ekonomimize  olumsuz etkileridir” dedi.

“50 BİN İŞSİZ VAR, FİRMALAR ELEMAN BULAMIYOR”

Gebze’de 50 bine yakın işsiz olmasına rağmen firmaların eleman bulmakta zorlandığını ifade eden Kutlu, “Zira Gebze örneğinde olduğu gibi, İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı 50 binleri bulmasına rağmen firmaların mavi yakalı işgücü taleplerinin karşılanmasında güçlük çekilmektedir. Bu demektir ki, ya iş arayanlar iş beğenmiyorlar veya işverenlerin aradığı nitelikler iş arayanlarda yok. İş beğenmeyip işsiz kalmayı yeğleyenlerin tercihleri şüphesiz sadece kendilerini ilgilendirir. Ancak, tam istenilen iş olmasa da, ücretler düşük te olsa, kişinin emeğiyle nafakasını kazandığı belirli bir işi ve sosyal güvencesi olması sosyal statü bakımından önemli bir ihtiyaç olsa gerek” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑