parkinnn

Ekonomi

Gebzeliler İş Konusunda Seçici

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Gebze Şube Müdürü İlhami Çelik gazetemize açıklamalarda bulundu. Çelik, İşkur'un misyonunu, sorumluluklarını ve bundan sonraki çalışmalarını anlattı.

12 Mart 2014 Saat: 15:41
Gebzeliler İş Konusunda Seçici
Gebzeliler İş Konusunda Seçici

İŞKUR Gebze Şube Müdürü İlhami Çelik gazetemize açıklamalarda bulundu. Çelik, İşkur’un işveren ve iş arayanlar arasında bir köprü görevi kurduğunu kaydederek özellikle son yıllarda çok ciddi bir kalkınma içinde olduklarını bunu da sürdüreceklerini söyledi. İşkur’un insanların çalışıp ekmek kazanmalarına vesile olan bir kurum olduğunu kaydeden Çelik, “İşkur son yıllarda ciddi rakamlar ve oranlarda insanlarımızın iş ve ekmek kazanmasına yardımcı olup onlara hizmet ediyoruz.” dedi.

KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYORUZ

İnsan odaklı çalışma prensipleriyle ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansının katkılarıyla çalıştıklarını kaydeden Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Gebze Şube Müdürü İlhami Çelik, “İşsizlere iş imkânı sunarak aynı zamanda vicdani bir görevi de yerine getirmiş oluyoruz, işveren ve iş arayanlar arasında bir köprüyüz. Mesela şunu söyleyebilirim iş arayan ve işveren arasında danışman arkadaşlarımız var böylece süreç daha sağlıklı yürüyor.” dedi.

KİTLELERE İŞ İMKANI SUNUYORUZ

2013 yılında ortalama 39000 iş arayandan 18000’lik bir rakamın aktif iş arayan olduğunu söyleyen Çelik, “Yani bunlar iş arayan kitle bir de 21000 gibi bir rakamla daha iyi iş arayanlar var,  Bunlardan ortalama 9000 kişilik bir grubu İşkur işe yerleştirmiş. 30000 kez işverenle görüşüp onları işe yerleştirmişiz. 2014’te ise yani bu döneme dek 4600 başvurudan ortalama olarak 2500 kişiye iş imkânı sunduk, zamanla bu sayı çok daha artacaktır.” şeklinde konuştu.

GELİŞMEMİZ SÜRECEK

2014’te çok çalışarak daha yüksek kitlelere hitap edeceklerini ve büyümeye devam edeceklerini söyleyen Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Gebze Şube Müdürü İlhami Çelik, “Yapı olarak gelişmeye ve güçlenmeye devam edeceğiz, yeni hizmet binalarımızın açılma planları var. 8-9-10 Mayıs tarihlerinde ’Doğu Marmara İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Üniversite Tanıtım Günleri’ etkinliğimiz olacak bu da bizim için önemli bir etkinlik.” ifadelerini kullandı.

GEBZELİLER SEÇİCİ DAVRANIYOR

Gebzelilerin bölge itibariyle pek çok seçenek arasından iş bulma fırsatı olduğunu söyleyen Çelik, “Gebzeliler birkaç seçenek arasından iş seçebiliyor, yelpaze bunu gerektiriyor. Seçici davranıyorlar diyebiliriz. Alternatifleri bir hayli fazla bizler de kendilerine yardımcı olarak onların kendilerine uygun profildeki işlere girmelerine yardımcı oluyoruz. İnsan odaklı misyonumuzla bundan böyle de sorumluluğumuzu sürdüreceğiz, insanımıza umut ve ekmek kapısı olmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑