parkinnn

Eğitim

Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Eğitim Merkezi açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geçmişten günümüze ulaşan sanat değerlerini topluma yaymak için yeni bir çalışma gerekleştirdi.

19 Haziran 2014 Saat: 16:01
Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Eğitim Merkezi açıldı
Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Eğitim Merkezi açıldı

Sekapark Kültür Evleri alanında Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Eğitim Merkezi oluşturdu. Merkezde 4 ve 8 yıllık eğitimlerle hat, çini, ebru, tezhip ve kat’ı gibi süsleme sanatlarının uygulamalı olarak eğitimi verilecek. Merkez bu sanatları geleceğe taşıyacak pek çok sanatçı yetiştirecek.  Merkezin açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti. Açılışa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Vali Ercan Topaca’nın eşi Sevim Topaca, Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun eşi Behiye Karaosmanoğlu, Başkan Danışmanı Nermin Tol, Hattat ve ebru sanatçısı Fuat Başar ile vatandaşlar katıldı. 

80 ÖĞRENCİYE EĞİTİM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’na bağlı bulunan Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Bölümü 2004 yılında Hat, Tezhip ve Ebru bölümleriyle eğitime başladı. Daha sonra Kat’ı, Minyatür ve Çini bölümleri açılarak eğitime devam edildi. Bu bölümlere her yıl yetenek sınavıyla öğrenci alınıyor. Hat Bölümünün eğitim süresi 6 yıl olup, Tezhip, Ebru, Kat’ı, Minyatür, Çini Bölümlerinin eğitim süresi ise 4 yıl. Hat Bölümünde 30,Tezhip Bölümünde10, Ebru Bölümünde 20, Çini Bölümünde 5, Kat’ı ve Minyatür Bölümünde ise 15 olmak üzere toplam 80 öğrenciye eğitim verilmektedir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑