Güncel

Gergerlioğlu, 7 katlı binayı meclis gündemine taşıdı

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 7 katlı binanın çökmesi sonucu aynı aileden 4 kişinin hayatını kaybetmesi, 1 kişinin ise yaralanmasıyla sonuçlanan faciayı Meclis gündemine taşıdı.

30 Ekim 2025 Saat: 14:53
Gergerlioğlu, 7 katlı binayı meclis gündemine taşıdı
Gergerlioğlu, 7 katlı binayı meclis gündemine taşıdı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Gergerlioğlu, metro inşaatı iddialarından, müteahhidin uyarısına ve denetim eksikliklerine kadar bir dizi kritik soruyu sordu.

5 gün önce metro inşaatı önünden uyarmıştım!

Eze İnşaatın kusurlu işleri olduğu halde neden yeni ihalelerin Eze inşaata verilmeye devam ettiğini 09.07.2024 tarihinde verdiği soru önergesiyle Bakan Murat Kurum’a sorduğunu belirten Gergerlioğlu, kendisine verilen tek cümlelik ve geçiştirici cevaba tepki gösterdi. İş beceremediği halde ihalelerin Eze inşaat gibi yandaşlara verildiğini vurgulayan Gergerlioğlu, bu tarz üzücü olaylarında yandaşlara peşkeş çekilen, denetlenmeyen işler sebebiyle olduğunu söyledi. Korkunç olaydan 5 gün önce Gebze-Darıca metro inşaatı önünde yaptığı açıklamayı hatırlatan Gergerlioğlu, açıklamasında metro inşaatı nedeniyle çevredeki insanların rahatsız olduğunu ve bir an önce bu inşaatın bitirilmesi gerektiğini vurguladı.  Gergerlioğlu, yıllardır metro çalışmasını takip ettiğini ve her yıl verdiği önergeye “bir dahaki yıl bitirilecek” cevabı aldığını söyleyerek tepki gösterdi.  Aynı aileden 4 kişinin yaşamını yitirdiği bir kişinin de yaralandığı olaya ilişkin Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kamuoyunu aydınlatacak açıklamalar yapması gerektiğini belirten Gergerlioğlu, binanın nasıl yıkıldığına dair kamuoyunun merakının giderilmesi gerektiğini vurguladı. 

Gergerlioğlu’nun verdiği önerge;

Basında yer alan bilgide; “Gebze’de alt katında eczane bulunan 7 katlı bina, henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Olay sırasında binanın orta katında ikamet eden Levent Bilir eşi Emine ve çocukları Nisa, Dilara ve Muhammed Emir enkaz altında kaldı. Enkazdan çıkarılanlardan 18 yaşındaki Dilara sağ kurtarılırken diğer aile bireyleri korkunç olayda yaşamını yitirdi. 7 katlı binada eczanesi bulunan Uğur Aydın, çökmeden önce binada kolonlarda çatlak olmadığını söyledi. Eczanenin girişindeki mermer zeminde çökme ve bel verme olduğunu belirten Aydın, "Kolon kesilecek bir tarafı yok, zaten ortada kolon yok" dedi. Aydın, "Binadan kaynaklı bir yıkım değil. Eğer öyle olsaydı bina yan yatmazdı" ifadelerini kullandı. Aydın, “Muhtemelen metro çalışmaları nedeniyle oluşabileceğini söylediler. Teknik konulara giremem ama binadan kaynaklı bir yıkım gerçekleşmiyor. Bina yıkılmadan 1 gün önce binanın müteahhidi Ergün Bey’i aradım ve binanın altında bir kayma olduğunu söyledim. Ergün Beyde hemen gelerek inceleme yapmış ve sanırım belediye yetkililerine haber vermiş. Onlarda binada sorun yok demişler. Bina yıkıldıktan sonra Ergün Bey benim yanımda aradı ‘Ağabey bir şey yok dediğiniz, bina çöktü.’ dedi. Fakat kimle görüştüğünü bilmiyorum.” ifadeleri yer almaktadır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑