parkinnn

Eğitim

GESMEK’te gurur günü

Yıl sonu sergileri başladı Gebze Belediyesi’nin eğitim alanındaki hizmeti ona Güzel Sanatlar ve Meslek Edindirme Kursları (GESMEK)’te yılsonu sergileri Beylikbağı kurs merkezi sergisiyle başladı.

13 Mayıs 2014 Saat: 11:57
GESMEK’te gurur günü
GESMEK’te gurur günü

 8 dalda 250 kursiyerin eğitimlerini tamamladığı Beylikbağı’nda sertifikaları ilçe protokolü kursiyerlere takdim etti PROTOKOL KATILIMI Gebze Belediyesi’nin eğitim alanındaki hizmeti ona Güzel Sanatlar ve Meslek Edindirme Kursları (GESMEK)’te yılsonu sergileri başladı. 70 branşta bir yıl boyunca eğitimlerini tamamlayan GESMEK kursiyerlerinin hünerli ellerinden çıkan ürünlerin yer aldığı yılsonu sergilerinin ilki Beylikbağı’nda açıldı.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde düzenlenen sergi açılışına Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, AK Parti Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Aydın, belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Engin Güzel, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, kursiyerlerin aileleri katıldı.

EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ

Beylikbağı’nda bulunan kurs merkezinde bilgisayar kullanımı, İngilizce, El Nakışı, mefruşat, makine nakışı, geleneksel Türk işlemeleri, iğne oyası, kadın üst giysileri dikimi gibi branşta eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının da verildiği törende kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Bir ülkenin, bir milletin, hatta bir şehrin en büyük serveti, en büyük zenginliği, eğitimli insan gücüdür. Dolayısıyla eğitim faaliyetleri ve eğitim yatırımları, tüm ülkemizde olduğu gibi, ilçemizde de hep önceliğimiz oldu.

BÜYÜYEN BİR AİLE

Gebze’mizde temel belediyecilik hizmetlerini aksatmadan sürdürürken, şehrimizin eğitim, kültür, sosyal ve sanatsal alandaki ihtiyaçlarını da birer birer gidermeye başladık. Gebze'de beş yıldır yaşanan büyük değişimi sosyal ve kültürel alanda da devam ettirdik. GESMEK’in eğitim ve hizmet kalitesini hızla yükselttik. Branş sayısını 30’lardan 70’e yükselttik. Marka tescil belgesi alan GESMEK, bugün bölgemizin en büyük, en kaliteli yetişkin eğitimi veren, gurur duyduğumuz bir kuruluş haline geldi.

MAHALLELERE KÜLTÜR

İkinci beş yıllık icraat dönemimiz inşallah sosyal ve kültürel projeler dönemi olarak anılacak. Kültürel alanda hızla tesisleşmeye gideceğiz. Kültür hizmetlerini bu dönemde artık mahallelerimizde karşılayacağız. Mahallelerimiz birer birer kültür merkezine kavuşacak. Sadece Beylikbağı bölgemizde iki tane büyük kültür merkezi inşa ediyoruz. Bugün açılışını yapacağımız ve her yaştan Gebzelinin eğitim gördüğü GESMEK sergisi Beylikbağı Bilim Sanat Merkezimizde yapılacak.

8 BRANŞ 250 KURSİYER

Belediyemizin en büyük sosyal projesi olan GESMEK’te bu yıl yaklaşık 5.500 kursiyerimiz eğitim gördü. Meslek, sanat, el becerisi, bilgisayar, müzik, yabancı dil ve değişik branşlarda hobi öğrendi. Az sonra Beylikbağı Kurs Merkezimizde 250 kursiyerimizin 8 branşta yaptığı el emeği göz nuru ürünlerden oluşan sergiyi gezeceğiz. Kurslarımızın başarısında emeği geçen tüm öğretmen ve eğitimcilerimize şükranlarımı sunuyor, sekiz ay süreli kurslarımızı başarıyla tamamlayarak bu güzel ürünleri sergileyen kursiyerlerimizi ve öğretmenlerini tebrik ediyor, açılışımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.

ARSLAN’DAN TEBRİK

Başkan Köşker’in ardından söz alan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ise, Gebze’ye değer katan 7’den 70’e Gebzelilerin ilgi gösterdiği GESMEK kursları nedeniyle Başkan Köşker ve ekibini kutladı. Konuşmaların ardından 2013-2014 eğitim öğretim dönemini tamamlayan Beylikbağı kurs merkezi kursiyerlerine sertifikalarını ilçe protokolü verdi. Törenin son bölümünde kursiyerlerin el işi göz nuru eserlerinin yer aldığı sergiyi konuklar beğeniyle gezdi. GESMEK mahalle sergi açılışları14 Mayıs Çarşamba günü Yenikent Mahallesi kurs merkeziyle devam edecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑