Ana Manşet Reklam

Güncel

GÖLCÜLÜLER DEPREMZEDELER İÇİN SEFERBER OLDU

KISA SÜREDE HAZIRLANAN 3 TIR DOLUSU YARDIM YOLA ÇIKTI

7 Şubat 2023 Saat: 13:18
GÖLCÜLÜLER DEPREMZEDELER İÇİN SEFERBER OLDU
GÖLCÜLÜLER DEPREMZEDELER İÇİN SEFERBER OLDU

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrasında Gölcük Belediyesi ve Kızılay Gölcük Şubesi işbirliğinde başlatılan yardım kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Seferber olan Gölcüklülerin elleriyle taşıdığı 3 tır dolusu yardım malzemesi deprem bölgesine doğru yola çıktı.

 

Gölcük Belediyesi ve Kızılay Gölcük Şubesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok ilde hissedilen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından sabah saatlerinde ile yardım kampanyası başlattı. Yardım duyurusunun yapıldığı ilk anlardan itibaren Gölcüklüler, deprem bölgesindeki kardeşlerine yardım etmek için seferber oldu. Poşetler ve koliler dolusu yardımı elleri ve araçları ile Gölcük Belediyesi meclis girişine getiren vatandaşlar, yardım malzemelerinin paketlenmesinde ve yüklenmesinde de belediye ekiplerine yardımcı oldular.

 

3 TIR DOLUSU YARDIM MALZEMESİ YOLA ÇIKTI

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ise yardım kampanyasındaki çalışmaları yakından takip etti. Kısa sürede vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kampanyada; gıda, hijyen ve barınma malzemeleri içeren 3 tır dolusu yardım malzemesi toplandı. Belediye ekiplerince yükleme işlemleri tamamlanan 3 tır, saat 18.00’da deprem bölgesine doğru yola çıktı.

 

YARDIM KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Bölgedeki depremzedelerin ihtiyaçlarını giderilmesine destek olmak için başlatılan kampanya ise devam ediyor. Kampanyada; gıda, hijyen ve barınma malzemeleri içeren yardımlar, Gölcük Belediyesi Meclis Salonu girişindeki Kentsel Dönüşüm ofisi, Gölcük Belediyesi Kavaklı Kongre Sarayı, Değirmendere Çınarlık Meydan’da bulunan Gölcük Belediyesi Sanat Merkezi’nde toplanacak. Yardım etmek isteyen vatandaşlar, belirlenen toplama noktalarına yardımlarını ulaştırabilecek.

 

HAZIRLANACAK YARDIM MALZEMELERİNİN İÇERİĞİ

Hazırladığımız yardımlar AFAD ile koordineli bir şekilde gösterilen ihtiyaç noktasına gönderilecektir. Aile Gıda Kolisi: Mercimek, kuru fasulye, pirinç, bulgur, nohut, un, salça, tuz, sıvı yağ. Beslenme Hizmetlerinde Kullanılmak Üzere 50 kg veya 25 kg'lik çuvallarda un veya bakliyat. Hijyen Malzemesi: Tuvalet kâğıdı, bebek bezi, el dezenfektanı, duş jeli, şampuan, diş fırçası, sabun, bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı, çamaşır suyu. Barınma Malzemesi: Battaniye, nevresim, yastık, yorgan seti ve ısıtıcı. Giyim Malzemesi: Kışlık kazak, kaban, mont, çizme vb.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑