parkinnn

Yaşam

‘Gönül rahatlığıyla denize girin’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Büyükakın, Karamürsel’deki Mavi Bayraklı Altınkemer Halk Plajı’nda ALG patlaması yaşandığı ve İzmit Körfezi’nde denize girilmemesi gerektiği yönündeki iddialara açıklık getirdi.

16 Temmuz 2015 Saat: 10:32
‘Gönül rahatlığıyla denize girin’
‘Gönül rahatlığıyla denize girin’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Büyükakın, Karamürsel’deki Mavi Bayraklı Altınkemer Halk Plajı’nda ALG patlaması yaşandığı ve İzmit Körfezi’nde denize girilmemesi gerektiği yönündeki iddialara açıklık getirdi. Doç. Dr. Büyükakın, ALG patlamasının Altınkemer sahilinde meydana gelmediğini ve İzmit Körfezi’ndeki halk plajlarında deniz suyu kalitesinin üst düzeyde olduğunu fotoğraflar ve bilimsel verilerle açıkladı.

KİMYASAL DEĞİL, BİYOLOJİK BİR OLAY

ALG patlamasının biyolojik bir doğa olayı olduğunu, kimyasal bir yönü bulunmadığını ifade eden Doç. Dr. Büyükakın, ‘’İzmit Körfezi’nde genellikle bahar aylarında tekrarlayan bu olay Marmara Denizi ile birlikte tüm dünya denizlerinin farklı kesimlerinde de gözlemlenmektedir. ALG patlaması olayı sadece İzmit Körfezi’ne has bir durum olmayıp İstanbul (Büyükçekmece), Tekirdağ (Şarköy), Balıkesir (Erdek), Antalya (Konyaaltı), Zonguldak (Alaplı) gibi kıyılar ile Bafa, Sapanca, Büyükçekmece, Çıldır gölleri ve Amerika’nın belirli yerlerinde yaşandığı herkesçe bilinmektedir’’ dedi.

MAVİ BAYRAK KENTİN MARKASIDIR

Konuyla ilgili fotoğrafları da basın mensuplarıyla paylaşan Genel Sekreter Büyükakın, ‘’Bu tür patlamalar Türkiye’nin en temiz yerlerinde bile ortaya çıkıyor. Fitoplakton denilen bir canlının aşırı çoğalması ile ortaya bu görüntüler çıkıyor. Altınkemer Plajı’nda kesinlikle ALG patlaması olmadı. İzmit Körfezi’nin derinliklerinde meydana gelen bu olay, dalgalar ve rüzgarla sahile geldi. Mavi Bayrak bu kentin markasıdır. Mavi Bayrak almak için 33 kriteri yerine getirmeniz gerekiyor. Bu kentin markasına zarar vermek kimseye fayda sağlamaz. Bu kentte doğup büyümüş, bu kente sevdalı birisi olarak söylüyorum, hiçbir bilimsel değeri olmayan açıklamalarla bu kente zarar vermesinler’’ şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑