parkinnn

Teknoloji

GOSB Teknopark, ABD’ye TOBB Trede Center ile açılacak

GOSB Teknopark A.Ş’deki firmaların ana hedef pazarı olan ABD’ye açılımını, TOBB Trade Center yapacak.

22 Mart 2024 Saat: 14:11
GOSB Teknopark, ABD’ye TOBB Trede Center ile açılacak
GOSB Teknopark, ABD’ye TOBB Trede Center ile açılacak

İşbirliği protokolünde konuşan TOBB Trade Center Yetkilisi ve Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu, ihracat yapmak isteyen tüm firmalara kapıları açtıklarını söyledi.

 

Gebze OSB Teknopark firmalarının, Amerika pazarındaki varlığını güçlendirmek adına TOBB Trade Center ile iş birliği protokolü imzalandı. GOSB Teknopark Cumhuriyet Salonu’ndaki imza törenine GOSB Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sinan Gider, Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu, GOSB Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Çemberci, TOBB Trade Center Genel Müdürü Volkan Palaz, sanayiciler, iş insanları ve basın mensupları katıldı. İşbirliği sayesinde Chicago’da açacağı şube ile GOSB Teknopark, bünyesinde yer alan firmalarının uluslararası pazarlarda marka tanınırlığını artıracak ve Türk firmalarına yurt dışında fiziken var olma; yurt dışında depolama, lojistik, tanıtım ve pazarlama bakımından önemli imkanlar sunacak.

TOBB BÜYÜK BİR FIRSAT

Söz konusu işbirliğinin yatırımcılara kaçınılmaz fırsatlar sunacağına değinen Sinan Gider, “Chicago Amerika’nın üçüncü büyük şehridir. Bu şehirden Amerika’ya açılmak, TOBB’un bilgi ve tecrübesi ile açılmak büyük bir fırsattır” dedi. Prof. Dr. Murat Çemberci ise, “TOBB’un Amerika Chicago’da ticaret merkezi açtığını mutlulukla öğrendik. Yaklaşık iki hafta oluyor bunu öğreneli ve sadece iki hafta gibi kısa bir sürede bu iş birliğini gerçekleştirdik. Bugün teknopark firmalarımıza yakışacak bir iş birliğine imza atmaktan dolayı mutluyuz, gururluyuz” dedi. Volkan Palaz da TOBB Trade Center ile ilgili bir sunum yaptı, ABD’deki fırsatları anlattı.

ŞERİFALİOĞLU: ÇOK ÖNEMLİ BİR PROTOKOL

İş birliği protokol töreninde Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu da bir konuşma yaptı ve önemli konulara değindi. Oğuz Şerifalioğlu, “Biz bu tip işbirliklerini çok önemsiyoruz. İhracatımızı artırmak adına ülke genelindeki 365 oda ve borsa olarak bu konuda el birliği ile çalışıyoruz. Ülkemizin her tarafını dolaşıyoruz. Bütün sanayicilerimize, iş insanlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Gerekirse tek tek görüşüyoruz. Yeter ki ihracat yapsınlar. Bir yaraya merhem olalım, ülkemize destek olalım diye gayret gösteriyoruz. Bu işbirliği de sadece iş dünyamız için değil, aynı zamanda ülkemizin sürdürülebilir ihracat hedeflerine ulaşması adına da son derece önemli bir adım” dedi. Oğuz Şerifalioğlu, katılımcılara TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun selamını da iletti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑