parkinnn

Kültür

‘Guguk Kuşu’ Bursa’yı Yıktı Geçti

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Bursa’daki uluslararası festivalde adından söz ettirdi

25 Mart 2014 Saat: 10:16
‘Guguk Kuşu’ Bursa’yı Yıktı Geçti
‘Guguk Kuşu’ Bursa’yı Yıktı Geçti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın seçkin oyunlarından‘Kafesten Bir Kuş Uçtu’ (Guguk Kuşu), davetli olarak gittiği "Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali"nde büyük ilgi gördü.

 

19 OYUN SERGİLENDİ

Devlet Tiyatrolarınca bu yıl ilki düzenlenen festivalin son gününde sahne alan ekip, salonu hıncahınç dolduran sanatseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Makedonya-Üsküp Türk Tiyatrosu'nun "Matmazel Julie" isimli oyunuyla açılışı yapılan festivale, Devlet Tiyatroları 6 eserle katılırken; 9'u yabancı, 4'ü de şehir tiyatrosu olmak üzere toplam 19 oyun festival kapsamında sergilendi.

 

ZENGİN SANATÇI KADROSU

Ahmet Vefik Paşa Sahnesi’nde sergilenen oyunda Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Barış Falay, Eylem Tanrıver, Engin Benli, Aydın Sigalı, Erdem Irmak, Tekin Ezgütekün, Cemal Aldiç, Taylan Ertuğrul, Mehmet Beyazıt, Aytek Mete Elgün, Volkan Dinç, Talha Kaya, Nuri Karadeniz, Ozan Şahin, Utku Oğuz, Işık Öztorun, Seçil Onur, Nurcan Tural, Senem Akman ve Çağrı Mengüç rol aldı. Yunus Emre Bozdoğan'ın yönetmenliğini yaptığı ve dünyanın en iyi tekstleri arasında gösterilen oyunun dekor tasarımında Tayfun Çebi, kostüm tasarımında Funda Çebi Bozdoğan, ışık tasarımında ise Cafer Yiğiter görev aldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑