parkinnn
Gül AKDEMİR
Gül AKDEMİR

En İyi Dostumuz…

8 Mayıs 2023 Saat: 15:17

İnsanın  en iyi dostu kitaplardır. Konuya bilgi, eğitim, kültür penceresinden bakarsanız ortaya çıkan sonuç budur. Kitap hayattır, candır, aslında her şeye çare ilaçtır. Bol bol okumalı, kitap okyanusunda kaybolmalıyız.

Çevremdeki insanlara şu şekilde tavsiye ediyorum ; Okuyun, ne olursa olsun okuyun. Çünkü görmediğiniz, bilmediğiniz, okumadığınız her bir satırında mutlaka geniş bir bilgi kökü vardır.

İster kitap, ister dergi, ister gazete. Okuyun.

Kitap dehlizinde kaybolmamızı sağlayan çok güzel etkinlikler oluyor bölgemizde. Bu yönde belediyelerin hakkını teslim etmemiz gerekir. Düzenli olarak gerçekleşen , geleneksel hale gelen kitap fuarları okuyucuyla yazarı, yayınevleri ile kitleleri bir araya getiren muhteşem bir organizasyondur. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl düzenlediği o harika  kitap fuarından tutun da, Gebze, Darıca ve Çayırova Belediyelerinin fuarları, inanıyorum ki edebiyat dünyamızda birer lokomotiv oldular.

Daha dün Gebze Belediyesi'nin 2. Kitap Fuarı'ndaydım. Açılışında da hazır bulundum. Üstat İlber Ortaylı'nın açılış sohbetinde dediği gibi 'Türkiye'nin ancak yüzde 15'i kitap okuyor.''

Her ne kadar acı bir gerçek olsa da bu kanı,  geleceğe yönelik başlangıç diyerek iyimser bakmak lazım. Çünkü teknoloji çağı iletişim ve okurganlığı artırıp geliştirecek bir çağdır. İnternet ortamında artan dijital okuyuculuk, kitapevlerinde rafları süsleyen bir birinden değerli kitaplar, yayınevlerinin hiç susmayan baskı makineleri düne göre yarınlarda okur oranını artıracaktır.

Buna bir de yerel yönetimlerin oluşturduğu kitap fuarlarını ekleyin...

Orbaylı Hoca kadar karamsar olmasam da, ileriye dair gençliğe inandığımı söylemeliyim. Hafta sonu Gebze Kitap Fuarı'ndaydım. Genel Yayın Yönetmenimiz Gazeteci-Yazar Ercan Sarıçam'ın imza günü vardı.  Kitabı 'Malta Gezgini' ni imzalayan, okurlarıyla sohbet edip , kitap severlerle buluşan Sarıçam'ın  bulunduğu standın ziyaretçileri  ağırlıkta  genç nesil, öğrencilerdi.

Soran, sorgulayan, merak eden, okuma heveslisi gençleri gördükçe kitap adına mutlu oldum. Kendilerini internete tecrit ettiğini  sandığımız  gençleri fuarda , kitaplar arasında gördüğüm de onlar kadar sevindim demeliyim.

Çünkü günümüz gençliği sosyal medya, oyunlardan ibaret değil sadece, kitapla da kardeş olmuş. Bunu görmek de önemli. En azından kitapların geleceği için önemli.

Çünkü herkes biliyor ki, kitap en iyi dosttur.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

8 Mart ve Bizler.!8 Mart 2024 Saat: 16:49
Siyasette kadının yeri16 Şubat 2024 Saat: 14:05
Adaylara bir proje önerim var3 Ocak 2024 Saat: 16:35
Cumhuriyet Kadınları27 Ekim 2023 Saat: 18:56
Doğa intikamını alıyor...16 Eylül 2023 Saat: 22:45
Tüm Yazıları
Yukarı ↑