parkinnn

Yaşam

Halk otobüsü sürücülerine tepki

Gebze bölgesinde halk otobüs sürücülerinden dolayı çok sayıda şikayet var. Konuyla ilgili olarak gazetemizi arayan vatandaşlar, sürücülerin kılık kıyafetlerine dikkat etmedikleri, yolculara kaba davrandıkları, yolcu indirme ve bindirmede

4 Eylül 2014 Saat: 17:29
Halk otobüsü sürücülerine tepki
Halk otobüsü sürücülerine tepki
Gebze bölgesinde halk otobüs sürücülerinden dolayı çok sayıda şikayet var.

Konuyla ilgili olarak gazetemizi arayan vatandaşlar, sürücülerin kılık kıyafetlerine dikkat etmedikleri, yolculara kaba davrandıkları, yolcu indirme ve bindirmede keyfi davrandıklarını söyleyerek, “Bunları denetleyen bir kurum yok mu?”diye tepki gösterdiler.

Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerinde halk otobüsü sürücülerinin tutum ve davranışları vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Konuyla ilgili olarak gazetemizi arayan vatandaşlar, halk otobüslerinde sürücülerin hiç kurula uymadığını ve insan yaşamını tehlikeye attıklarını söylediler. Vatandaşlar şunları söyledi, “Halk otobüsü sürücüleri yolculuk sırasında sürekli cep telefonuyla konuşuyor, yolcu indirme ve bindirme işlemini olur olmaz yerde yapıyor.  Kılık kıyafetleri uygun değil, günlük traş olmuyorlar. Yolcularla sürekli tartışma içindeler. Ayrıca otobüsler ağzına kadar tıklım, tıklım dolduruluyor. Bu sürücülerin denetleyen bir kurum yok mu? Böyle başıbozukluk olmaz.  Sonuçta bedava değil parayla yolcu taşıyorlar ve bu işinde kuralları vardır.”

UKOME NE İŞ YAPAR?

Halk otobüslerinin denetimi konusunda ilçe belediyelerinin yetersiz kaldığını da söyleyen vatandaşlar,Kocaeli UKOME’nin bu konularda yaptırımı olması gerektiğini söylediler. UKOME’nin Gebze bölgesinde ki halk otobüslerini sürücülerini denetlemesini isteyen vatandaşlar, “Her gün binlerce insan bu sürücülerin kullandığı araçlarla yolculuk yapıyor.Ancak dediğimiz gibi sürücülerin çoğunluğu yolculara kaba davranıyor, trafik kurallarını ihlal ediyor, kılık kıyafetleri ise berbat bir durumda. Ayrıca özel halk otobüslerinin firmasının da bu işte ne kadar yetersiz olduğu ortada. Kendi elemanlarını denetlemek gibi durumları yok.”diye konuştular. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑